רחם עלינו למרות שאיננו תמיד ראויים,
סלק מליבנו עצב, עשה אותנו שמחים,
שלח לנו וליקרים לנו בריאות, לא רק בחגים ומועדים,
השב אלינו הביתה את גלעד, שמור על הבנים.
* * *
לא רק בראש השנה
את סדרת התמונות הבלתי תיאמן בהמשך קיבלתי לפני זמן מה, ודווקא לראש השנה והחגים זה נראה לי רלוונטי מתמיד. אולי דווקא זה הזמן לראות את עצמנו בראי האמיתי, בלי גינונים ו"כאילו כזה", כמו שאולי היושב במרומים רואה אותנו.
(ניתן לראותה במלואה ובמקור בבלוג שלי, לינק ממנו בסוף)
אנו מבקשים מחילה, רחמים, בריאות, ושמחה מהיושב במרומים, בראש השנה ואח"כ בימים הנוראים, מאחלים ומברכים חברים ואחרים, אבל האם כל השנה ובחיים שלנו במעשים הקטנים אנו שמים באמת לב למעשינו - האם אנו נוהגים בהתחשבות ורחמים כלפי מי ששונה מאתנו - שחלש מאתנו?
תראו את קוף המקק הזה שגם הוא "גורלו לא במיוחד שפר עליו" איך מתוך מה שאין לו, הוא מצא רחמים בלבו עבור מי שחלש ושונה ממנו מכל הבחינות, וכנגד כל ההיגיון והמוסכמות גם בעולמו שלו, ופרש עליו חסותו והגנתו.
A long tailed macaque monkey adopts a kitten in the forests of Bali , Indonesia .
A young long tailed macaque monkey has been spotted in a forest protectively nuzzling and grooming a ginger kitten and making sure no harm came to it. The extraordinary sight was captured by amateur photographer Anne Young while on holiday at the Monkey Forest Park, in the Ubud region of Bali , Indonesia .
During the remarkable moments the monkey would become agitated if Anne ventured too near to take pictures and at one point used a huge leaf to try and cover the kitten from view.
The monkey was even wary of other macaques and would not
allow other young males to get too close.
Throughout the session the kitten enjoyed the attention being lavished on it by its protective carer and made no effort to leave .
It is not known how the cat came to be in the company of the macaques.
כל שנה לקראת ראש השנה, החגים, יום כיפור, הימים הנוראים אותם מחזות ומחוות ונוהגים של איחולים, תפוח בדבש, וכד'. לפעמים נדמה לי שאנשים מתרכזים במחוות והסמלים יותר מתוך הרגל ומאשר מודעות למה הם מסמלים, למשמעותם.
הולכים לבית הכנסת לתפילה, שומרים שבת ומצווה, רואים זאת במיוחד בראש השנה ובחגים. מצד שני רואים כל הזמן גם בדרך לבית הכנסת ובכלל איך מי ששומר על מצוות אלה ואחרים מפחידים ומנסים לבעוט בחתולי פ"ז, כשההורים לא תמיד מגיבים או מתייחסים. אז היכן מצוות צער בעלי חיים? היכן הרחמים?
ליד בתי כנסת רבים יש ספסלים או גינות קטנות ופינות ישיבה בהם נוהגים לשבת מתפללים לפני ואחרי התפילה ולפצח גרעינים במרץ. רואים, כי הרצפה מלאה ומטונפת בקליפות גרעינים....ואני פתאום נזכרת שכתוב בפירוש בתורה היכן שהוא לא להשחית מעשי ידי הבורא......
כולנו מבקשים רחמי שמיים אך האם אנו רחומים למי שזקוקים?
אין זו חכמה גדולה לאהוב, לסלוח, להיות רחום, כלפי המשפחה, הקרובים, ומי שאוהבים, זה טבעי.
לפעמים, במיוחד אחרי שמסתכלים על תמונות כאלה, אני חושבת שיש לנו מה ללמוד מבעלי החיים, יותר ממה שאנו חושבים.
שהחמלה האמיתית זה להיות סבלני ורחום גם למי שאיננו "מחשיבים" שאינו "חשוב" לנו או משמעותי לחיינו, למי שזקוק, ולא רק לקראת הימים הנוראים בראש השנה, כל השנה.....
ששמירת מצוות היא לא רק בתפילה ביום שבת אלא בחיי היום יום בדברים קטנים, אפילו כאלה שכל כך רגילים לעשות שלא שמים לב שאפשר והגון יותר לעשות אחרת.
זו אחת הסיבות (לא רק אהבת בעלי חיים) מדוע מנהג הכפרות נורא בעיני, לתת לחסר ישע, לאחר לשאת בעונש עבורך ולהיות כפרה לעוונות שלך נראה לי כמו להוסיף חטא על פשע.
ובכלל, שמתם לב שיש לנו ראש השנה שלנו, ראש השנה לאילנות, טו בשבט, ומדוע שלא יהיה ראש השנה לבעלי החיים ?
התגלגלה לידיי רשימה של ד"ר דליה מרקס שפורסמה באתר של בית אבי חי, ובה הצעה לקבוע את א' באלול כ"ראש השנה לבעלי-החיים". ט"ו בשבט נקבע תחילה כראש השנה לאילנות לצורך סוגיות של מיסוי, והפך עם הזמן לחג עם משמעויות סביבתיות (וגם קבליות) – והנה מתברר שבדומה לכך אחד באלול הוא "ראש השנה למעשר בהמה" – וגם כאן אפשר לצקת לתאריך משמעויות חדשות.
הרעיון יפה, וישנם כבר היום בלוח השנה ימי ציון שנוגעים לבעלי-חיים (למשל: היום הבינלאומי למען חיות במשקים, בשניים באוקטובר, שהוא יום הולדתו של גנדי), אבל אף אחד מהם לא מבוסס על המורשת היהודית, שהיא כל-כך עשירה בהתייחסויות למניעת צער בעלי-חיים.
אז ראש השנה שמח רחום בריא ומבורך לכולם
ההולכים על שתיים, ועל יותר גם....
פורסם במקור כולל כל התמונות ולינק למקור בבלוג שלי כאן
http://cafe.themarker.com/post/2362821/
התחברות אל בע"ח במקום לשלוט בהם מרוממת אותנו לכוכבים (ברברה קלו הנד) http://cafe.themarker.com/user/114149/ bonbonyetta@walla.co.il