הליך גירושים לעולם לא פשוט, אך הוא נעשה קשה עוד יותר כאשר לבני הזוג יש ילדים, אז הם צריכים להסדיר נושאים הקשורים להם ושיכולים לגרום להליך להתארך במידה משמעותית. למרות שהנושאים שנוגעים לילדים הם כואבים, בני הזוג מוכרחים להסדיר אותם ולכלול את ההחלטות שלהם בהסכם הגירושין על מנת לקבל אישור לגט. הנושאים הם: משמורת והסדרי ראיה ותשלום מזונות ילדים.
בעת גירושים לא פשוט לקבל החלטות לגבי נושאים אלו אבל לכל נושא יש מגבלות וחוקים שנועדו לעזור לבני הזוג לקבל את ההחלטות מהר תוך הגנה על הילדים והשגת הטוב ביותר עבורם.
למרות הניסיונות לשנות זאת, ברוב המקרים האישה היא זו שנמצאת יותר עם הילדים. כתוצאה מכך היא הופכת לדמות מרכזית וחשובה בחיי הילדים ולכן, לפי החוק, היא מקבלת באופן אוטומטי משמורת על כל ילד בן 6 ומטה, אלא אם כן נמצא שהיא לא כשירה לכך.
העובדה שהאימא מקבלת משמורת על הילדים אינה אומרת שהאבא לא יזכה להיות איתם בקשר. הסדרי ראיה נותנים לאבא אפשרות להיפגש עם הילדים למרות הגירושים. כל עוד האבא כשיר ואינו מהווה סכנה לילדים, אין מגבלות, אך אם קיים חשש לסכנה, המפגשים שלו עם הילדים יהיו תחת פיקוח של עובדים סוציאליים ובמקרים חמורים האבא לא יזכה להיפגש איתם בכלל.
אומנם האימא מקבלת משמורת אבל לאבא עדיין יש חובות כלכליות. החוק מחייב את ההורה הלא משמורן לשלם מזונות ילדים כדי לכלכל את הילדים ולכסות את כל ההוצאות של האימא עליהם.
החוק נוקב בסכום מינימלי של מזונות ילדים שאין לשלם פחות ממנו, אך באופן עקרוני אין תקרה כלשהי. אם הילדים זקוקים לדברים נוספים שסכומם גבוה מהסכום המינימלי, האבא חייב לשלם בעבור דברים אלו.
מזונות ילדים נתונים למגבלות גם כן. בין היתר, יש להראות שכל הוצאה בעבור הילדים היא חיונית להם. למשל, ההורה הלא משמורן חייב לשלם בעבור ביגוד, אך אין זה אומר שההורה המשמורן יכול לרכוש לילדים בגדים בסכומים מרקיעי שחקים ושההורה השני לא יכול לעמוד בתשלום עליהם.
כדי לסיים הליך גירושים מהר ככל שניתן כדאי להיעזר בעורכי דין שמכירים את כל החוקים ויכולים לעזור לבני הזוג להסדיר את כל הנושאים במהירות האפשרית. בנוסף, בעת גירושים צריכים בני הזוג להכין הסכם ועורכי דין שמתמחים בדיני משפחה יכולים לעזור לבני הזוג להכין את הסכם לפי החוק, הסכם שיאושרר בבית המשפט ולא יצריך תיקונים.