קשישים בני גיל הזהב, מועדים הרבה יותר לנפילות, מעידות, מחלות הרות סיכון ומוגבלויות לעומת צעירים יותר. לכן, בעיות בריאות כאלו ואחרות מצריכות התקנת לחצן מצוקה בבית הקשיש. באמצעות התקנת לחצן מצוקה, יוכל הקשיש ליצור מייד קשר עם מוקד המצוקה ולקבל הנחיות רפואיות באמצעות הטלפון, ובמקרים חמורים יותר, יוזנק צוות רפואי לביתו.
לחצן מצוקה וגמלת סיעוד
קשישים אשר אינם מעוניינים במעבר אל דיור מוגן או בית אבות וזכאים לגמלת סיעוד, יקבלו לחצן מצוקה לקשישים בחינם. על מנת לקבל לחצן מצוקה, יש לפנות אל העובד הסוציאלי המועסקת בשרותי הרווחה של מקום מגוריך.
מהו לחצן מצוקה?
לחצני מצוקה הם למעשה מכשירים היוצרים קשר עם מוקד המצוקה בכל מקרה שהקשיש חש לא טוב, או חווה אירועים מסכני חיים. ישנם סוגים שונים של לחצן מצוקה, לחצני מצוקה נייחים או ניידים, עם לחצני מצוקה ניידים ניתן ליצור קשר מכול מקום וישנם גם כיום אמצעים לאיתור אנשים שהלכו לאיבוד, כגון חולי אלצהיימר.
מחלות לב
לחצן מצוקה נדרש במיוחד לאנשים אשר חוו בעבר התקף לב או אירוע לב חמור אחר. בנוסף ללחצן המצוקה, יקבל הלקוח מכשיר אק"ג, ויוכל לשלוח את תוצאותיו באופן מיידי אל מוקד הרפואה. לחצן מצוקה מומלץ במיוחד לחולי לב הנמצאים בקבוצת סיכון. במקרה של אירוע חמור, ישלח באופן מיידי צוות רפואי לביתו של החולה ויפנה אותו אל בית החולים אם יש צורך בכך.
מי עוד זכאי ללחצן מצוקה?
לא רק קשישים זכאים לקבל לחצן מצוקה אלא גם הורים אשר שכלו את ילדיהם, קשישים אשר בן זוגם הלך לעולמו והם נותרו אלמנים, קשישים נשואים מעל גיל שבעים ומבוגרים מעל גיל 65 אשר מתגוררים בגפם, גם הם זכאים לקבל לחצן מצוקה
SOSMe פורטל מידע למשפחות קשישים: לחצן מצוקה , דיור מוגן וחיתולים למבוגרים