מה אתם באמת יודעים על מבחן הפסיכומטרי? ציון פסיכומטרי הוא אחד הרכיבים לחישוב סכם לימודים, כשהרכיב החשוב השני הוא ציון הבגרות. הבחינה נכתבה על ידי "המרכז הארצי לבחינות ולהערכה" (אותו מרכז האחראי גם על בניית מבחן אמיר) במטרה ליישר קו אחיד על פיו יסוננו הנרשמים ללימודים האקדמיים. המבחן אורך כשלוש שעות ועשרים דקות ללא הפסקה וכולל שלושה פרקים: חשיבה כמותית, חשיבה מילולית ואנגלית. הפרקים מתחלפים לאורך הבחינה כאשר שניים מהם לא נכללים בציון הסופי והם נקראים פרקי פיילוט. למבחן פסיכומטרי שלושה חלקים- כל חלק מקבל ציון משלו, שנע בין 50 ל-150 (לקבל 100 זה ציון ממוצע, לא מעולה כמו בבגרות). בנוסף, מקבלים ציון כולל לפסיכומטרי, שנע בין 200 ל-800, עם ממוצע סביב ה-530. בחישוב הציון הכולל של הפסיכומטרי, יש יותר דגש על החלק הכמותי והמילולי (40% לכל אחד) מאשר לחלק באנגלית (משקל של 20%).
במהלך גלגוליה השונים של הבחינה, היא כללה חלק של ידע כללי אך הוא הוצא ממנה בטענה כי נבחנים ממעמד סוציו-אקונומי גבוה יותר נחשפים במהלך חייהם לגירויים רבים יותר והם בעלי גישה למקורות מידע רבים יותר כך שבחלק הידע הכללי יש להם יתרון על נבחנים אחרים.
כיום ניתן להגיד ללא כל ספק כי הדרך להשכלה גבוהה, עוברת ברוב המכריע של הפעמים דרך ציון פסיכומטרי גבוה. התחרות הרבה הזאת במרדף על הציון גרמה לכך שכמעט ובלתי אפשרי להוציא ציון שיעלה בקנה אחד עם המלחמה על כל מקום פנוי במוסדות האקדמיים ללא קורס פסיכומטרי. קורסי פסיכומטרי צוברים יותר ויותר תאוצה לאחרונה כשיש לבחור בקפידה כל קורס על מנת לא לקבל החלטות פזיזות על קורס כזה או אחר. לסיכום, שיהיה לכל המועמדים לבחינות הרבה הצלחה בדרך החדשה, תתחילו ללמוד ולהשקיע!