התאורה ממלאת תפקיד משמעותי בעיצוב הבית. בראש ובראשונה היא מספקת אור להתנהלות שוטפת של הבית גם בשעות החשיכה, מוסיפה אסתטיקה לחלל באמצעות עיצוב גופי התאורה עצמם ומסייעת לייצר אווירה שונה ומשתנה בהתאם למצב הרוח או אופי האירוח. החל מאווירה מסתורית ורומנטית וכלה באווירה חמה ומזמינה הנוצרת על ידי שימוש בתאורה חזקה.
תאורה נכונה בחלל תשלים את עיצוב הבית תוך הדגשת פריטים מיוחדים, כגון תמונה אמנותית או קיר שנצבע באפקט מיוחד ותשרה אווירה ייחודית בכל חדר וחדר בבית, בהתאם לצורך ולסגנון המבוקשים או למצב רוחם של הדיירים.
בנוסף לכל אלה, שימוש מתוחכם בתאורה עשוי לחולל שינוי ויזואלי עצום ולגרום לחלל קטן וצר להיראות גדול ופתוח, ולהפך, זאת על ידי משחקי אור וצל או שימוש בעוצמה משתנה של תאורה.
לאן הולך כל דבר?
מה עושים בחדר? הדבר הראשון שיש לעשות הוא להתאים את התאורה לסוג הפעילות בחלל, בנוסף כדאי להיעזר בה כדי למלא פונקציות נוספות. דוגמא לכך היא הבלטת ארונות ומדפים בחדר המגורים בעזרת תאורת לד רכה, אשר האור שהיא מפיצה משמש גם כתאורת אווירה קלילה בעת צפייה בסרטים.
הנה דוגמה נוספת: חדר הילדים משמש למטרות רבות כגון משחק, אירוח ולימוד. לכן מומלץ בראש ובראשונה לקבוע תאורה מרכזית שתאפשר לילדים לנוע בחדר בבטחה גם בשעות בהן אין מספיק תאורה טבעית מן החלונות. תוספת של מוקדי תאורה בפינות השונות בחדר, כמו בשולחן העבודה ובפינת הקריאה, יענו על הצרכים הנוספים.
התאמת חומרי הגלם: כדאי להתאים את החומר שממנו עשוי גוף התאורה לשאר האלמנטים שבחלל כדי שעיצובו יתאים להם וישלים אותם. באמצעות גוף תאורה אחד שנבחר בצורה נכונה, אפשר לשנות מראה של חדר שלם. לדוגמה, ניתן להקנות מראה מתוחכם ואלגנטי לפינת העבודה בעזרת שימוש בגוף תאורה שולחני מיוחד, או להוסיף פינה רומנטית ושלווה בחדר השינה באמצעות התקנת גוף תאורה צמוד קיר המחופה בבד רך.
לסיכום, מעבר לשימוש כאביזר להארת החלל, אפשר לרתום את גופי התאורה גם בבית וגם עבור תאורת גן כך שיהוו חלק מאביזרי העיצוב המשלימים ואף להוסיף באמצעותם כתמי צבע נדרשים או לאזן עיצוב נועז וצבעוני מדי.