כל ניתוח עלול לגרום לסיבוכים שונים, וחשוב לדעת למה לצפות ומה הסיכונים שעומדים בפניכן. פעמים רבות מדובר בסיבוכים נדירים, אך הם עדיין עלולים לקרות וכדאי לכן לדעת יותר על הסיבוכים ואפשרויות הטיפול בהם. חשוב לשאול את המנתח הפלסטי לגבי תופעות הלוואי והסיבוכים האפשריים. מנתח שאומר לכן ש"אין סיבוכים" ו"אין בעיה" הוא מנתח נלהב מדי שלא חולק אתכן את כל האמת. בכתבה זו נמנה רק מספר סיבוכים שעלולים להיווצר.
אסימטריה
המנתח צריך לוודא שהשדיים סימטריים עד כמה שניתן, ושאין הבדלים משמעותיים בגובה בין האחד לשני. עם זאת, במקרים מסוימים כן נוצרת אסימטריה. הטיפול במקרה זה תלוי במידת השוני. אם מדובר בהבדלי גובה משמעותיים, יכול להיות שיהיה צורך בניתוח נוסף בכדי לתקן את הפגם.
המטומה
כתוצאה מניתוח הרמת חזה עלולים להיווצר שטפי דם ונפיחות באזור המטופל. במקרים קשים יותר עלולה להיווצר המטומה – דימום מאסיבי - שעלול לדרוש ניתוח נוסף שמטרתו ניקוז הדם.
נמק באזור הפטמה
זהו אחד הסיבוכים הקשים ביותר (אך גם הנדירים) שעלולים להיווצר עקב ניתוח הרמת חזה. היווצרות נמק באזור של הפטמה ו/או העטרה ניתן לטיפול על ידי ניתוח נוסף. במהלך הניתוח המנתח הפלסטי ישחזר את הפטמה. עם זאת, יש לקחת בחשבון שלא ניתן יהיה להניק דרך פטמה משוחזרת. בנוסף, יהיה אובדן תחושה קבוע באזור הפטמה.
אובדן תחושה או רגישות יתר
הניתוח עלול לגרום לשינויי תחושה באזור החזה. הפטמות עלולות להיות רגישות מדי, או לחילופין את עלולה לחוות אובדן של התחושה באזור הפטמות. פעמים רבות התחושה חוזרת לאחר תקופת ההחלמה, אך במקרים נדירים יותר מדובר בשינויי תחושה קבועים. כלומר, רגישות יתר או אובדן תחושה תמידיים.
הצטלקות
מספר הצלקות שנותרות לאחר הניתוח תלוי בסוג הניתוח ובמורכבות שלו. באופן כללי מדובר על מספר שבין 1-3 צלקות. עם זאת, צורת ההחלמה של הצלקת היא אישית מאוד ומשתנה בין אישה לאישה. בנוסף, לא ניתן כל כך לצפות מראש האם הצלקת תחלים בצורה יפה או לא. נשים אשר הן מעשנות כבדות בדרך כלל סובלות מצלקות מורגשות וגדולות יותר שמחלימות בצורה פחות מוצלחת.
המלצה לקריאה נוספת בנושא: לפני ואחרי ניתוח הרמת חזה
מנתחים פלסטייםhttp://www.estetic.co.il