איך יודעים מהי מכללה טובה ללימודי שוק ההון? האם כל המכללות ללימודי שוק ההון מתאימות עבור כל אחד מאיתנו או שישנם המתאימים לנו ולדרישותינו יותר וכאלו שפחות עונות לצרכינו? להלן מספר פרטמרים חשובים ונחוצים לכל אחד לבחירת מכללה ללימודי שוק ההון רגע לפני כניסתכם לעולם ההשקעות.
מה אתם רוצים ללמוד?
במכללות ללימודי שוק ההון נוכל למצוא קורסים רבים שעוסקים במגוון אפיקי השקעה כגון: מניות, אג"ח, מט"ח ועוד המון נושאים השייכים לשוק ההון. הבחירה שלכם תהיה קשה, ולכן עדיף לבדוק ולבצע סקר שוק רחב ומקיף בנושא לפני שאתם בוחרים בוחרים כדי שלא תצטערו אחר כך. תשאלו את עצמכם : מהי רמת הידע שלכם בשוק ההון? אם אתם חסרי ידע וניסיון בתחום מומלץ לקחת קורס מבוא לשוק ההון המקיף את כל נושאי היסוד של שוק ההון שיתן לכם את הידע הבסיסי לניהול תיק השקעות בצורה עצמאית בתחום ההשקעות . הקורס כולל מגוון אפיקים כמו מניות, אג"ח, מט"ח סחורות, אופציות ועוד. במידה ויש לכם ידע כללי בתחום מומלץ לקחת קורסים כמו קורס ניתוח טכני, קורס אופציות מעו"ף ועוד.
מהו התוכן הנלמד בקורס?
לאחר שבחרתם את הקורס המתאים לכם, חשוב שתבדקו מה מכיל הקורס (הסילבוס). תוכלו לבדוק כמה שעות מוקדשות לכל נושא ולפיכך תוכלו לדעת על מה המכללה נותנת דגש. חשוב שהקורס מבלבד הצד העיוני יתן דגש גם על הצד הפרקטי. בדקו כמה זמן המכללה מקדישה כדי לחנוך אתכם במסחר עצמאי על חשבון נסיונות (דמו), כך שתוכלו לתרגל את המחסר בשוק ההון ולצבור ניסיון.
מיהם המרצים המלמדים בקורס?
עוד דבר נוסף וחשוב שכדאי לכם לבדוק לפני הינו - המרצים בקורס. חשוב שתכירו מי המרצים המלמדים בקורס שבו אתם משתתפים. תוכלו לשוחח עם המרצים בסנדת היכרות שעורכות המכללות ללימודי שוק ההון – סנדא שמלווה בהסבר על הקורס, על המרצה (שקרוב לוודאי שהוא גם יעביר אותה) ועל המכללה. כמו כן תוכלו גם לדבר עם תלמידים לשעבר של המרצה, ולקבל חוות דעת אובייקטיבית על המרצה ועל המכללה. בדר"כ למרצי המכללה ישנו תיק השקעות המנוהל על ידו וכמו כן הם עוסקים או עסקו בייעוץ השקעות בבתי ההשקעות או בבנקים.
מהם הכלים הניתנים בקורס ע"י המכללה ללימודי שוק ההון
חשוב לדעת מהם הכלים המקצועיים שמעניקים לכם המכללות – כתלמידיה. האם חומרי הלמידה שניתנים כוללים את העלות של הקורס או שצריך לשלם עליהם בנפרד? האם המכללה ללימודי שוק ההון מספקת תוכנת מסחר המשמשת לתרגול מעשי? האם למכללה יש אתר אינטרנטי שבו תוכלו לתרגל על החשבון הדמו שהוקצה לכם?
ולסיום, בדיקות אחרונות
שעות לימוד הקורס - בדקו כמה שעות מוקדש לקורס שבו בחרתם, מומלץ לקחת קורס של מפגש אחד או שניים בשבוע כדי שתוכלו להקדיש יותר זמן לתרגול.
כמות התלמידים בכיתה – מומלץ לבחור בקורס המיועד לקבוצות קטנות על מנת שתוכלו להכיר את המרצה ולקבל ליווי אישי וצמוד יותר מאשר בכיתה של 25-30 תלמידים.
דרכי הגעה למכללה – חשוב שתבחרו במכללה הקרובה לביתכם, וישהיה לכם נוח להגיע ולחזור ממנו. בדקו את דרכי ההגעה בתחבורה ציבורית ולבעלי הרכב מומלץלבדוק האם ישנה חנייה בחינם שקרובה למכללה.
בהצלחה.
פורטל אינווסט המאגד את מיטב בתי ההשקעות והמכללות ללימודי שוק ההון