איזה כיף. פשוט תענוג. זרקו אותי למים, אומרים לי 'זו הקבוצה שלך', אין לי חברים שם, אני לא מכיר שם אף אחד, בכלל, הם נראים קצת מוזרים, ותוך כמה דקות אני צריך להשתלב בה, למצוא את מקומי בה, לחבור לאנשים, להצליח במשימות, להותיר רושם חיובי על הבוחנים ולמצוא את הדרך להשפיע ולהניע בכדי להשיג את מטרתי המרכזית – מעבר יום המיון בהצלחה.
הבעיה המרכזית נעוצה בעובדה שבעצם כולם נמצאים באותו מצב, כולם מתמודדים על משרה וכולם רוצים להוכיח את עצמם.
אז איך מתמודדים עם זה בהצלחה? איך מסתגלים לקבוצה ומשתלבים בה? הנה מספר טיפים, דווקא מהצד הפסיכולוגי של העניין.
נורמות של 'התנהגות סבירה': הכוונה בהתנהגות רצויה במידות מסוימות, לא חסרות ולא עודפות. לשם המחשה, מועמד שלוקח על עצמו את תפקיד מוביל המשימה באחד מהמבחנים הקבוצתיים, ובוחר בדרך הובלה של צעקות, כפייה ושתלטנות, חורג מהנורמות של התנהגות סבירה, ויעורר, במקרה הטוב, אנטגוניזם כלפיו. לעומתו, מועמד אחר שיעמוד במשבצת מוביל המשימה ויבחר בגישה של אי נקיטת עמדה או אי הבעת דעה אישית, ובמקום זאת רק ינסה לברר מה יתר חבריו לקבוצה חושבים או מאמינים, יותיר גם הוא רושם מוטל בספק. שילוב של גישות אלה מגלם למעשה את הנורמות של ההתנהגות הסבירה.
'נורמות אידיאליות': נורמות שאין מידה עודפת למימושן. כלומר, להתנהגות בכבוד, בנימוס, בשיתוף אחרים בקבוצה מבלי לבטל דעתך, אין למעשה גבול במידת מימושן והן מהוות נורמות מקדמות ומסייעות הן לקבוצה והן ליחיד הנוקט בהן.
בשביל להצליח לא צריך תמיד להוביל: השתלבות בקבוצה והצלחה ביום המבחנים לא תמיד מחייבות הובלה בכל משימה ומשימה. אם אתם סבורים כי ביכולתכם להוביל את הקבוצה להצלחה במשימה בהחלט רצוי לנסות זאת. אולם, לא במחיר של עימותים בלתי פוסקים ודיכוי חברים אחרים בקבוצה. במקרים אלה ניתן בהחלט לתפוס את תפקיד המארגן, למשל, ריכוז רעיונות שמועלים על ידי חברי הקבוצה על גבי דף לייעול תהליך קבלת ההחלטות, מעקב אחר העמידה בזמנים במשימות שונות וכו'. במקביל, תוכלו גם לנסות להיכנס לנעלי המקדם, כלומר, לנסות ולהעלות רעיונות מארגנים, תורמים ומקדמים ובכך לסייע להתקדמות הקבוצה ולהצלחתה במשימה גם אם לא הוגדרתם רשמית כמובילי המשימה.
אין ספק שקיימים עוד כלים וטיפים רבים וטובים, אולם במאמר זה בחרתי דווקא בנקודות אלה מכיוון שהן ממחישות את החשיבות שבשמירה על איזון במהלך יום המיון, על קידום ויצירת ערך לקבוצה, ואולי גם על הנאה מהמשחקים השונים ביום המיון ומהאתגרים בו.
לסיכום, זיכרו:
נורמות התנהגות סבירה (טון דיבור, השפעה ושכנוע מבלי לחצות את הגבול לשתלטנות).
נורמות אידיאליות (נימוס, שיתוף).
הובלה או קידום (רעיונות מארגנים, תורמים ומקדמים).
במאמרים הבאים בסדרה נבחן מישורים נוספים ביום המיון ונלמד יחד כלים נוספים כיצד לעבור אותו בהצלחה, או לפחות, בשפיות.
להכנה מקצועית לקראת ראיונות עבודה, מבחנים קבוצתיים וסימולציות צרו איתנו קשר ב: lihiyot1@gmail.com או בקרו אותנו ב: www.lihiyot1.co.il.
בהצלחה רבה לכל מחפשי העבודה,
אילאיל פודלישבסקי לביא
להיות1
לא מוכרים רק מוצר, מוכרים תפיסה ושירות
- ייעוץ שיווקי לאתרים וכתיבת תוכן שיווקי לאתרים.
- שדרוג קורות חיים מקצועי ושיווקי, הכנה לראיונות עבודה ולסימולציות.
- ליווי אישי לבכירים, מיתוג, התאמה מקצועית של קורות החיים לדרג ולמשרה המבוקשים.
אילאיל פודלישבסקי לביא להיות1 - לא מוכרים רק מוצר, מוכרים תפיסה ושירות.
www.lihiyot1.co.il
lihiyot1@gmail.com">href="http://www.lihiyot1.co.il/">lihiyot1@gmail.com