ניתן ללמוד על זכות זו של העובד מבחינה משפטית מפסק הדין בס"ע 36421-06-11 שוסטר נ' ישראייר תעופה ותיירות בע"מ ואח', בו המבקש, עובד לשעבר בחברה ביקש לאפשר לו גישה לכתובת המייל ששימשה אותו בתקופת עבודתו בחברה.
שני הצדדים הפנו לפסק דין בעניין ע"ע (ארצי) 90/08 טלי איסקוב ענבר נ' מדינת ישראל (מיום 8/2/11) אשר נקבע בו כי על המעסיק לקבוע נהלים ברורים בעניין עיון בדוא"ל שבבעלות המעביד ועובד עשה בו שימוש, לרבות שימוש פרטי וככל שלא עשה כן, אין המעסיק רשאי לעיין במסמכים פרטיים של העובד.
אצל המשיבה לא הוכח כי קיים נוהל כנ"ל ובנוסף היא עצמה לא עיינה במסמכים שבתיבת הדוא"ל וכל שהיא מבקשת הוא לחסום את זכותו של המבקש לעשות כן בטענה כי הדבר יגרום לה נזק.
בית המשפט פסק כי המשיבה לא הראתה שעיונו של המבקש בדוא"ל תגרום לה נזק כה חמור כפי שטענה בתגובה שהגישה.
השופטת הדס קבעה, על מנת שלא לגרום למשיבה נזק בלתי הפיך, כגון העתקת מסמכים בהם סודות מסחריים, יתאפשר למבקש לעיין בדואר האלקטרוני שלו במשרדי המשיבה, בנוכחות גורם מוסמך מטעמה.
המבקש, בנוכחות הגורם מטעם המשיבה, יעברו על כל מסמך בתיבת הדוא"ל. מסמכים שיבקש המבקש לקבל ושהמשיבה לא תתנגד לכך - ימסר עותק למבקש. מסמכים שהמשיבה תתנגד להעברתם לידי המבקש, יודפסו ויועברו במעטפה סגורה לבית הדין, אשר יכריע בסוגיה לאחר עיון במסמכים.
ניתן ללמוד מפסק דין זה כי בית המשפט מבין את הצורך של העובד לשעבר לבדוק את תכולת הדואר האלקטרוני שלו ומדיניותו היא לאפשר זאת, תוך שמירה על האינטרסים של החברה.
למידע נוסף כתובתנו באינטרנט www.ranfrenkel.com
הכותב הנו עו"ד ממשרד פרנקל ושות' המתמחה בתחום המשפט האזרחי-מסחרי ובדיני אינטרנט. אין באמור במאמר זה משום יעוץ משפטי ו/או חוות דעת מחייבת. כל האמור במאמר זה על דעתו של הכותב בלבד. לתגובות ניתן לפנות באמצעות מייל info@ranfrenkel.com או בטלפון 0737-99-7797 כתובת המשרד באינטרנט http://www.ranfrenkel.com
>