יין הוא משקה אלכוהולי העשוי ענבים. תהליך ייצור יין לבן או יין אדום יהיה כאשר יתסיסו את הענבים עד לרמה שתצא חומצת אתנול שהיא בעצם האלכוהול. יין לבן ניתן לזהות על פי צבעו הנע בין הצהבהב- לורוד, והוא עשוי ענבים ירוקים או שחורים. ההבדל בין יין אדום ללבן אינו תלוי אגב בצבע הענב אלא דווקא בקליפתו. יין לבן – ללא קליפה ולעומתו יין אדום- עם קליפה.
יין לבן נחשב ליין 'קליל' יותר. אומנם אנשים אשר מבינים עניין ידעו לבחור את היין הלבן לפי המצב רוח הנכון, ישנם המון סוגי יין, כל כך הרבה שכבר קשה שלא להתבלבל. כל יין מתאים למשהו אחר, כך יין לבן יכול להיות תוסף מושלם לארוחה בשרית טובה, ארוחת דגים מושקעת, ואפילו כ'רוטב' מושלם לארוחה.
אז איך יודעים מה זה מה?
רקע בסיסי
ישנם כמה סוגים בסיסיים של יין לבן: יבש, חצי יבש, מתוק, סמוק, שמפניה. ישנם עוד סוגים רבים אך אלו הם הסוגים הנפוצים ביותר בארץ. יין לבן מיוצר ממגוון רחב של זני ענבים אשר מתחלקים על פי סגנונות וטעמים.
את היין הלבן מסווגים על פי אזור הגידול, הטמפרטורה, בשלות הענבים, רמת התסיסה, טכנולוגיית ההתססה וגיל היין.
סוגי יין לבן נפוצים - על קצה המזלג
סוביניון בלאן - זהו אחד מן הזנים הנפוצים ביותר של הענבים, בייחוד בארץ. הוא מאופיין על ידי חמיצות מאוד גבוהה אך עם זאת נעימה לחך. הארומה העשירה שלו היא שמייחדת אותו מן האחרים. לרוב ישתמשו בו לייצור יין לבן יבש. יותר נדיר למצוא אותו גם ביין לבן מתוק אשר נועד בעיקר לקינוח.
שרדונה - זהו הזן המפורסם ביותר מן הסוגים הלבנים. משמש בעיקר לייצור יין לבן יבש ולייצור שמפניה ויין מבעבע. ניתן ליישנו תקופה ארוכה במיוחד על ידי חבית יין אשר עשויה עץ אלון מה שמעניק לו את טעמו המיוחד.
ריזלינג - זן זה מקורו בגרמניה ומגדלים אותו שם וגם על גבול צרפת בחבל אלזס. הוא מותאם לטמפרטורות נמוכות במיוחד ומייצרים ממנו בעיקר יין לבן יבש, חצי יבש, ויין לבן יבש מתוק. מתארים אותו עם טעם לימוני חמצמץ.