חוסר המודעות לחשיבותן של בדיקות איידס וכן, שימוש באמצעי הגנה בעת קיום יחסי מין מקשים על מיגור מגפת האיידס, שנחשבת עדיין למגפה האיומה של שנות האלפיים.
אם עד שנות השמונים היו שייחסו את מחלת האיידס ליוצאי העולם השלישי ואפריקנים בפרט, הרי שעם התפשטותה של המחלה התגלו נשאי HIV גם במדינות מערביות, מפותחות, לכאורה. את כולם תפסה המגפה לא מוכנים. המחלה גידפה חייהם של הרבה חולים. היום איידס נחשבת למחלה כרונית, אך לא סופנית.
בעזרת תרופות מאריכות חיים ניתן לספק לנשאים דרך חדשנית להתמודד עם המחלה, אך הכלי החשוב ביותר הוא זיהוי ואיתור תסמיני המחלה בטרם הדבקה נוספת, דהיינו, הקפדה על ביצוע בדיקות איידס בעקבות כל מגע מיני לא מוגן.
כחלק מהמאבק של העולם בהתרבות הנשאים באשר הם, הוחלט לכפות על בדיקות איידס בקרב מי שמוגדר כנמנה על קבוצת הסיכון, ובכלל זה נרקומנים, מי שעסק במתן שירותי מין בתשלום, ובמדינות מסוימות אף מי שהיה שותף בפעילות מינית רבת משתתפים, או הומוסקסואלית, וכן, נשים הרות שיש חשד שהן נשאיות איידס ועדיין ניתן להציל את חייו של העובר באמצעות בדיקה מקדימה.
באותו אופן, יש מי שיטען כי רצוי לערוך בדיקת איידס לכל אסיר עם כניסתו למאסר, ובהכרח, עם שחרורו. אסירים רבים מקיימים יחסי מין בכפייה, וללא אמצעי הגנה, בעת שהותם בכלא, ולחלק מהם יש עבר של שימוש במחטים מזוהמים לצורכי העברת סם, וכיוצא בזה, ועל כן הם נמנים על קבוצת הסיכון. נוסיף על כך את התחושה ש"אין להם מה להפסיד", או בתחושת נקם כלפי החברה שהביאה לכליאתו- והרי שיש הצדקה מכרעת לכפיית בדיקות איידס כעניין שבשגרה.
זאת ועוד, תיאורתיקנים וביולוגים טוענים כי איידס הוא תוצר של הדבקת נגיף מכוונת על אסירים על ידי המשטר האמריקאי, לטובת ניסוי בלוחמה ביולוגית בעתיד. או בהדבקתם של המוני אסירים בנגיף בזדון, והפצתו לכלל האוכלוסייה, עם שחרורם.
לומדת קידום אתרים ופתרונות מחשוב במכללה מקומית.