מרכיב עיקרי בחלקו באתרי אינטרנט כיום הוא קידום אתרים אורגני. בעבר אתרי האינטרנט היו תחום חדש, מתפתח ולא כל אחד החזיק באתר משלו. קידום אתרים לא היה תחום כל כך משמעותי והכלים היו שונים ודלים ביחס לכלים הקיימים כיום.
כיום, עם התפתחות תחום האתרים ככלי שיווקי לעסקים, ישנה עלייה מתמדת ודינמיות מתמשכת בדרישה של קידום אתרים, דרישה ליותר טראפיק, דרישה להביא את האתר לתוצאות הראשונות בעמוד הראשון של תוצאות החיפוש במנועי החיפוש העיקריים ובינהם גוגל כמובן.
כיום, בעת בניית אתרים, ניתן לתת דגש על קידום אתרים אורגני או ממומן.
מנוע החיפוש של גוגל למשל, כמנוע חיפוש מוביל עולמית, הפך לאמצעי מוביל ליצירת לידים וטראפיק המביא את קהל הגולשים הרלוונטי אל האתר שלך. על ידי שימוש בביטויי חיפוש מתאימים וקשורים לנושא האתר.
טראפיק לאתר שלך משמעותו הישירה הינה פוטנציאל מכירתי. בתהליך בניית אתר, יש לקחת בחשבון מבחינת הכנת הקוד, כי קידום אתרים אורגני הנעשה על ידי מקדם אתרים מומחה הינו כלי חשוב להביא טראפיק לאתר, ויקל מאוד אם האתר נבנה בצורה תיקנית, ראויה מבחינת קוד נקי ותואמת קידום.
בעת בניית אתרים, קידום האתרים הוא מרכיב חשוב כאמור מאוד. בלעדיו בהמשך הדרך האתר שלך ישתרך הרחק מאחור בתוצאות החיפוש. ישנם שני סוגי קידום עיקריים: קידום ממומן וקידום אורגני.
כדי ליצור קמפיין קידום ממומן, צריך ממון. כסף. ככל שהתקציב גדול יותר, האתר יוקפץ ויקודם גבוה יותר. יש כסף? האתר יהיה בעמוד הראשון של גוגל. ניתן לזהות בקלות אתרים שהוקפצו באמצעות קידום ממומן, מכיוון שהם נמצאים במיקומים מסויימים בעמוד תוצאות החיפוש. לעומת זאת, קידום אורגני מביא את רוב תוצאות החיפוש באותו עמוד תוצאות בגוגל. וכדי להגיע לידי כך, נעשתה עבודה לעיתים של חודשים רבים כדי שהאתר יהיה במיקום טוב זה.
אז איך נבצע קידום אתרים אורגני בעצמנו? יהיה זה פשטני מדי לתת כאן שורה או שתיים בכדי ללמד את הנושא לעומקו, מכיוון שמדובר בתורה שלמה, אך יחד עם זאת נזכיר את הכלים העיקריים והפשוטים יותר שכל אחד מכם יוכל להסתייע ולבצע בעצמו.
- בחירת ושימוש מילות מפתח לחיפוש, עם דגש על התאמה לתכני האתר שלכם.
- החלפת קישורים: על ידי החלפת קישורים בין אתרים אחרים לאתר שלכם, מבצעים קידום דו כיווני בקלילות יחסית. צריך לזכור כי ישנה משמעות גדולה לאיכות הקישורים וטוב יהיה אם ישנו קשר לתוכן האתר שלכם. החלפת קישורים ניתן לעשות על ידי פנייה לאתרים שמצאתם ברשת ולהציע להם החלפת קישורים הדדית. ראוי לציין שישנם אתרים כיום שמציעים החלפת קישורים בתשלום, דבר פסול ושאינו מקובל על גוגל.
- העשרת תכני האתר בתמונות וטקסטים מתאימים למילות החיפוש הרצויות.
- כתיבת מאמרים באתר עצמו או באתרים להפצת מאמרים כגון זה.
- שימת דגש על SEO בעת פיתוח האתר. זה לא אומר כלום כי גם בשלבים מאוחרים יותר ניתן "לתקן" אתר ולהביאו לידי כך, רק קחו בחשבון שזה יקר יותר.
- אופטימיזציה של תכני האתר והגרפיקה שלו.
- הימנעות מלינקים שבורים או כפולים באתר.
כמובן שרבים יעדיפו לפנות למומחים בתחום ועל ידי כך להוריד מעליהם את כובד המשקל של ההתעסקות עם זה, שדורשת זמן רב, ידע וניסיון.
אנחנו נשמח לסייע בתחום.