תואר שני
תואר שני הוא היום תנאי הכרחי לקבלה להרבה מקומות עבודה או תפקידים נחשקים. מבחינה מקצועית הוא מהווה את אחת מרמות ההכשרה הגבוהות ביותר שניתן להציג ולכן הוא מוערך על ידי מעסיקים. ברוב מקומות העבודה הוא גם יזכה אתכם בשידרוג בשכר, בין אם הוא מובנה ואוטומטי או הדרגתי. בחלק ממקצועות הלימוד תואר שני גם מאפשר הסמכה במקצוע מסויים שלא אפשרית בעזרת תואר ראשון בלבד.
תואר שני וקבלה למקומות עבודה
חלק מדרישות הסף למשרות בכירות, עשוי לכלול תואר שני בתחום רלוונטי. זה נכון למכרזים למשרות במגזר בציבורי, כמו משרדי ממשלה ומוסדות ציבוריים אחרים והן לגבי מעסיקים פרטיים. תואר שני משמש כעדות לרמת השכלה גבוהה, לידע מעמיק בתחום ואופקים רחבים גם בתחומי עניין סמוכים.
תואר שני ושדרוג שכר
במוסדות ציבוריים וגם בחלק ממקומות העבודה הפרטיים המסודרים יותר, תואר שני מזכה את האוחז בו אוטומטית בשידרוג בדרג השכר ולהעלאה מסויימת במשכורת החודשית. במקומות אחרים העלאת השכר אינה אוטומטית, אבל היא התואר השני מעלה את ערכו ומומחיותו של העובד מה שמאפשר לו לדרוש העלאות שכר גדולות יותר. לכן, חלק מהאנשים בוחרים ללמוד לתואר שני תוך כדי עבודה ובתום הלימודים להציג את התואר למעסיק כעילה להעלאת שכר.
עלות שכר הלימוד לתואר שני
תואר שני אורך בדרך כלל בין שנתיים לשלוש. תואר שני רגיל באחת האוניברסיטאות המסובסדות בארץ יעלה דומה לשכר לימוד לתואר ראשון ? כ- 12 אלף שקלים בשנה. במכללות באופן טבעי, שכר הלימוד גבוה יותר ותלוי במסלול הלימוד. יש מכללות שמציעות מסלולי לימוד ערב מהירים הכוללים גם לימודי קיץ ואלה מאפשרים סיום תואר שני בשנה בודדת אך גם עולים בערך פי 3 משכר לימוד אוניברסיטאי.