כל הרכבים בארץ מחוייבים בביטוח חובה, המכסה פגיעות לבעל הרכב או היושבים בו במקרה של תאונה. מומלץ גם להוסיף אחד משני ביטוחים נוספים : ביטוח צד ג' המכסה גם פגיעה ברכוש לצד שלישי וביטוח מקיף שמכסה הכל – כולל פגיעות ברכב שלך. במקרה של תאונה שנגרמה באשמתכם או באשמת נהג אחר, יש לנהוג באופן מסויים בזירת התאונה ולאחר מכן לפנות לחברת הביטוח או לסוכן שלכם עם הפרטים המלאים כדי להחליט איך לנהוג בהמשך.
סדר הפעולות במקרה של תאונה
במקרה שנפגע אדם בעקבות התאונה, מדובר בעניין פלילי הדורש הגעת משטרה למקום. לכן מעבר לטיפול או פינוי הפצוע, אסור להזיז את הרכבים ממקום התאונה, כדי לאפשר למשטרה לתחקר את המקרה. בכל תאונה שמערבת רכב אחר, יש להחליף פרטים מלאים : שם הנהג ומספר תעודת הזהות שלו, שם בעל הרכב, דגם ומספר הרכב, חברת הביטוח ומספר הפוליסה. בשום מקרה על תודו באשמה על גרימת התאונה, תנו לסוכן הביטוח שלכם לטפל בנושא. מומלץ לצלם בקפידה את הנזקים לשני הרכבים ואת הזירה. אם הביטוח שלכם כולל שירותים מורחבים כמו שירותי גרירה, תוכלו להפעיל אותם בטלפון וגרר יקח אתכם עם הרכב למוסך רלוונטי באיזור.
הפעלת חברת הביטוח
אם רכשתם ביטוח רכב דרך סוכן הוא עשוי לעשות עבורכם את רוב העבודה. אם לא תעשו אותה מול חברת הביטוח. לאחר התאונה, העבירו לסוכן או לחברה את כל הפרטים ואם יש תמונות או מסמכים, העבירו אליהם אותם בבהילות, רצוי בפקס. הביטוח ישלח שמאי שיעריך את עלות התיקונים.
מתי לא מומלץ להפעיל את הביטוח
ההחלטה האם להפעיל את הביטוח או לא, תלויה בעיקר בהיקף ההשתתפות העצמית שלכם. אם סכום התיקון קטן או קרוב מאוד לסכום ההשתתפות העצמית, לא כדאי להפעיל את הביטוח. הפעלה של הביטוח גורמת להעלאת עלות הפוליסה בשנה הבאה ולכן כשמשתלם להמנע משימוש בביטוח, מומלץ לעשות זאת.