טיפים להכנת החימר הפולימרי לעבודה:
איך לאחסן ולשמור על חימר פולימרי?
ועוד טיפים לעבודה עם פימו:
• איך לאחסן חימר פולימרי?
חימר פולימרי (פימו) הוא חומר יציב, לא מתכלה, אין בו מים – כך שהוא לא מתאדה, והוא נשאר יציב. עם זאת – יש לאחסנו ולעטוף אותו כך שלא יתכסה אבק או יתייבש יתר על המידה.
יש לאחסן חימר פולימרי במקום מוצל וקריר, ללא מגע עם אור וחום השמש, הקרניים האולטה-סגוליות מזיקות לחימר הפולימרי, ויכולות קצת 'לשרוף' אותו.
יש להיזהר כשמכניסים את החימר הפולימרי לתוך מיכלי פלסטיק: לעיתים סוג מסויים של פלסטיק יתערבב ויתחבר עם החימר הפולימרי והוא יינזק. עם הניסיון תוכלו לדעת באילו כלים כדאי לאחסן את החימר הפולימרי (פימו) ותוכלו להשתמש בהם לאיחסון בטוח ויעיל.
באופן כללי: יש להימנע מלשים את החימר הפולימרי בפלסטיק מסוג פוליסטירן ממוחזר Polystyrene (recycling #6).. הוא יוצר ריאקציה עם החימר הפולימרי.
פלסטיק מסוג פוליאתילן Polyethyline ומסוג פוליסטירן Polystyrene טובים ומתאימים לאחסון החומר.
חימר פולימרי עלול להתקשות ולהתייבש לאחר זמן ארוך, הוא יכול להישאר מוכן ליצירה במצב טוב – אם הוא מאוכסן היטב ורחוק מקרני-השמש – אף יותר משנה-שנתיים.
די....מספיק עם כימיה....
• איך נדע אם החומר מוכן ליצירה? האם הוא רך / קשה במידה הנכונה לעבודה?
אפשר לנסות לקחת את החימר הפולימרי בין האצבעות ולנסות למולל אותו קצת, אם הוא מגיב לאצבעות הוא רך דיו. כשהחימר הפולימרי קשה מידי – ניתן לרככו ע"י הוספה של גוש קטן של חימר פולימרי רך – הערבוב בניהם יקל על הלישה של החומר הקשה.
• כשקונים חבילות חדשות של חימר פולימרי :
כדאי לשים לב ולבדוק האם החבילות לא קשות מידי! לפעמים המדפים בהם מוזקות חבילות החימר הפולימרי קרובות מידי לחלון הראווה והן חשופות לשמש, כדאי לוודא ( ע"י לחיצה קלה ביותר ) שהחבילות החדשות שאתם קונים אינן קשות מידי.
אבל – ישנן חברות (פירמות) המייצרות פימו (חימר פולימרי) שהחומר שלהן קשה יותר – כמו של חברת Kato למשל, אז החומר לא יגיב כל כך בקלות ללחיצה קלה של האצבעות – אבל אין זה אומר שהחימר הפולימרי קשה מידי או לא מוכן לעבודה.
• מהי הצורה הטובה ביותר לאחסן גלילים?
היות והגלילים אינם אפויים (כמובן) צריך לאחסן אותם בקופסה סגורה, ויש לשים לב שלא יגעו אחד בשני – כי הם יכולים להתאחד ולהתרכב האחד עם השני אם הם לא מופרדים כהלכה.
אני נוהגת לעטוף אותם, כל גליל בנפרד, בנייר פרגמנט שאינו סופג שומן, ולהניחם בעמידה בקופסה. בצורה זו הם לא נוגעים אחד בשני ויכולים להישמר לזמן רב.
נייר הפרגמט חשוב שלא יספוג שומן – על מנת לא לייבש את החימר הפולימרי.
• האם ניתן לשמור יצירות גמורות ללא אפייה? כמה זמן ניתן לשמור אותם כך?
כמו הגלילים – כל היצירות שלא נאפו עדיין יכולות להישמר עד שנוכל לאפות אותן. יש להקפיד שלא תהיינה חשופות לאבק ולקרני השמש ושלא יעמדו במקום חם מידי. כשמניחים אותם לאחסון – יש לשים לב גם פה שהמוצרים לא ייגעו אחד בשני – כי הם עלולים להידבק האחד לשני ולהינזק.
• האם צריך ללוש חימר פולימרי לאחר שהוא עמד זמן מסויים באחסון?
אין צורך ללוש מחדש גוש חימר פולימרי שעמד באחסון זמן מה, אבל יש לחממו בין כפות-הידיים על מנת להפכו רך ונגיש יותר לעבודה.
לאחר האפייה – יהיה החימר הפולימרי יציב ביותר. אחרי הכל – זהו חומר פלסטי. צבעי-הפימו יציבים מאד אף הם, םא כי – יצירות שייחשפו לשמש או יהיו בחוץ במשך הרבה זמן (שנים) הצבעים שלהם יכולים לדהות. יש אמנים שיש להם יצירות כבר מספר שנים והצבעים בהם חיים כאילו היום נוצרו!
כששומרים ומאחסנים חימר פולימרי יש לשמור אותו צבע-צבע בנפרד זה מזה, היות והצבעים, כאמור, יכולים להידבק אחד לשני אם יהיו במגע קרוב.
נו - ועכשיו: קדימה לעבודה!
צריכים עוד הכוונה? - עזרה? תמיכה? - צרו איתי קשר.
טובה רשף / TovArt Creations
אמנות בחימר פולימרי (פימו), עיצובים, מתנות וסדנאות בכל הארץ.
0522-981941
הכנסו לגלריות באתר שלי: http://www.tovart.co.il
>