לא זול להיות סטודנט בישראל. שכר הלימוד השנתי מתחיל ב - 10,000 ש"ח ומגיע עד מעבר ל - 30,000 ש"ח, אין מספיק מעונות ושכר הדירה בשוק הפרטי יקר ונמצא במגמת עלייה באופן עקבי וזאת בנוסף לתשלומים נוספים על מחיה, ציוד לימודי, שיעורי תגבור ועוד. סטודנטים שעובדים על מנת לכלכל את עצמם נמצאים בבעיה מכיוון שהם נדרשים להשקיע זמן ומרץ רב בעמידה בדרישות האקדמיות ולא נותר להם מספיק זמן ומשאבים לכסות את כל ההוצאות.
על מנת לתת מענה לבעיה זו, ישנם מספר גופים המציעים הלוואות לסטודנטים המתאימות לצרכיהם הייחודיים של הסטודנטים וכוללות תנאי החזר נוחים, פריסה ארוכת טווח לתשלומים ולעיתים אף תקופת גרייס בה אין צורך לשלם את קרן ההלוואה. בין הגופים המציעים הלוואות אלה ניתן למנות את הבנקים, חברות האשראי וגופים פיננסיים נוספים.
סיוע נוסף השווה בדיקה הוא זכאות לקבלת מלגות לסטודנטים. רוב מוסדות הלימוד מפעילות מדורי סיוע המפנות סטודנטים לקרנות המעניקות מלגות על פי מאפיינים שונים כגון: המקצוע הנלמד, מקום מגורים, מוצא עדתי, חיילים משוחררים, מצב סוציו-אקונומי ועוד. חלק מהמוסדות אף מפעיל קרנות המעניקות מלגות או הלוואות מסובסדות לסטודנטים הלומדים באותו מוסד לימודי. למעשה, מספר הקרנות המציעות מלגות לסטודנטים גדל ברמה כה ניכרת בשנים האחרונות עד לכמעט כל סטודנט שיחפש מספיק ימצא אפשרות לקבל מלגה שהוא עונה לקריטריונים לקבלתה.
בנוסף לקרנות המלגה המציעות מלגה על פי מאפייני הסטודנט, ישנם ארגונים המציעים לסטודנטים מלגה בתמורה לפעילות חברתית. הארגון הותיק והמוכר ביותר הוא פר"ח. הארגון מציע מלגה למימון שכר לימוד של הסטודנט בתמורה למספר שעות שבועיות בהן הסטודנט מקדיש את זמנו לסיוע לימודי וחברתי לתלמידים צעירים וחלשים ובכך מעבר למלגה הסטודנט מתנסה בתרומה ממשית לקהילה.
המרכז לפתרונות פיננסיים: מידע ופתרונות על הלוואות לעסקים | מידע ופתרונות על הלוואות חוץ בנקאיות | מידע ופתרונות על הלוואות לכל מטרה.