רוב אזרחי ישראל המשתתפים בכוח העבודה הם שכירים. בתור שכיר, ישנה הסכמה עם המעביד לתעריף שעתי, יומי או חודשי והמשכורת משולמת להם נטו, כלומר לאחר כל ההפחתות, תשלום המיסים לרשויות מס הכנסה, ביטוח לאומי ומס בריאות, הפרשות לקרנות פנסיה, בוצעו ע"י המעביד.
המשמעות היא שעבור כל מפרנס שכיר במשפחה ישנו יום אחד בחודש שבו מתקבלת ההכנסה החודשית שאמורה לשמש את משק הבית במשך כל החודש. ניהול תקציב משפחתי תקין הוא חשוב מאוד על מנת לשמור על איזון כלכלי ולהמנע ממצב של גרעונות ומהצורך לבקש הלוואות לשכירים כדי לכסות את הגרעונות החודשיים שהצטברו.
ניתן לבצע בדיקה פשוטה יחסית של תזרים המזומנים החודשי באמצעות ריכוז הדו"חות הכספיים של משק הבית בחודשים האחרונים, השוואת ההכנסות אל מול ההוצאות וקבלת החלטות על מנת לאזן את הגרעון החודשי שהתקבל ואף להביא למצב של עודף תקציבי למטרות חיסכון ולשמירת אמצעים כספיים להוצאות בלתי צפויות.
לאחר ביצוע הבדיקה יש לעקוב באופן שוטף אחר יישום ההחלטות שהתקבלו על מנת להבטיח את הניהול התקין של תקציב המשפחה. ניתן להעזר בכלי תוכנה לניהול תקציב אשר יכול להקל ולייעל את התהליך.
בנוסף, כדאי לזכור שההתחשבנות שעורך המעביד עם רשויות המס לגבי גובה המס שעל השכיר לשלם הינו חודשי ואילו החישוב הסופי המקובל אצל רשויות המס הוא שנתי. לכן, בדיקה שנתית לגבי הסכום שעל השכיר היה לשלם לעומת הסכום ששולם בפועל, עשוי לגלות שהשכיר זכאי לקבל החזר מס ועל השכיר מוטלת האחריות לבדוק את זכאותו ולבקש את ההחזר מרשות המס.
ניתן אף לפנות לגורם מקצועי שיבצע עבורנו את הבדיקה לגבי זכאות לקבלת החזרי מס, את ריכוז המסמכים הנדרשים ואף את מילוי טפסי הבקשה הניתנים מטעם רשויות המס.
המרכז לפתרונות פיננסיים: מידע ופתרונות על הלוואות לעסקים | מידע ופתרונות על הלוואות חוץ בנקאיות | מידע ופתרונות על הלוואות לכל מטרה.