האורחים דופקים בדלת ולא הכנתם כלום - זה הזמן להכנת פשטידת פטריות . מדובר על פשטידה קלה מאוד להכנה, במינימום מאמץ וכלים מלוכלכים - האורחים שלכם יודו לכם (ולמעשה, כל מי שיזכה לטעום). פשטידת פטריות בסיסית, כשמה כן היא, מכילה פטריות בלבד, אולם תוכלו לשדרג אותה בתוספות שונות כפי שנדגים בהמשך.
פשטידת פטריות קלה וטעימה
החומרים הדרושים:
2 סלסילות פטריות שמפיניון (כחצי קילו)
2 ביצים
בצל מגורד
4 כפות קמח
בצל ירוק
קורט מלח ופלפל
אופן ההכנה:
• יש לחתוך את הפטריות לפרוסות בינוניות בעוביין.
• יש לגרר את הבצל בפומפייה או במעבד מזון, ולהניח במסננת על מנת שהבצל יגיר את מיציו (ויתור על סעיף זה יגרום לפשטידה רטובה ומתפרקת).
• יש לקצוץ את הבצל הירוק (כדאי להשתמש בחלקו הירוק בעיקר).
• בשלב זה נערבב את כל המרכיבים יחד.
• יש לשמן תבנית ולשפוך את התערובת לתוכה.
• יש לאפות בחום בינוני גבוה (180 מעלות) במשך 45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה.
טיפים ושדרוגים:
פשטידת פטריות אוהבת סוגים שונים של תוספות. תוכלו למשל להוסיף גבינת פטה מגוררת או קופסת קוטג', תוכלו לגרר גבינה צהובה מעל הפשטידה או לשלב אותה בתוך התערובת. אם תרצו, תוכלו להוסיף עשבי תיבול שאתם אוהבים, להוסיף בצלים או סוגים נוספים של פטריות - כיד הדמיון הטובה עליכם.
בקרוב נעלה עוד מתכונים רבים מסוגים שונים, אנחנו מאוד מקווים שנהניתם מהמתכון ושיהיה לכם בתיאבון !
יונתן נווה