טיול לקמבודיה הוא חוויה ייחודית ובלתי נשכחת, בעיקר בגלל מקדשי אנגקור המפורסמים שהם מפלאי הארכיטקטורה והאומנות המפורסמים בעולם. קמבודיה עצמה, מדינה שעברה תקופות קשות של מלחמה, נמצאת כיום בתהליך הבראה והתיירות במדינה ובמקדשי אנגקור היא אחד מעמודי התווך של השיקום הכלכלי במדינה. מקדשי אנגקור שנחשפו בלב הג'ונגל וגילו עולם נשכח של תרבות אבודה מהווים את האטרקציה המרכזית בקמבודיה, אולם גם הערים המרכזיות כדוגמת עיר הבירה פנום פן, הכפרים הצפים והג'ונגלים עצמם מהווים מוקדי תיירות מעניינים ותוססים למטייל בקמבודיה.
קצת על קמבודיהטיסות מישראל לקמבודיה מתבצעות באופן סדיר על ידי חברות שונות ובעונת התיירות גם ע"י טיסות שכר וכוללות עצירת ביניים אחת או שתיים במדינות קרובות כמו תאילנד. טיסות אל על לקמבודיה מפוצלות לטיסת אל על לבנגקוק ומשם עם Bangkok Airway לקמבודיה וכך גם בחזור. קמבודיה מתפרסת על שטח של למעלה ממאה ושמונים אלף קילומטר והאוכלוסייה בה מתקרבת לשנים עשר מליון נפש. למעלה מתשעים אחוזים מן התושבים הם חמרים והחמרית היא גם השפה המרכזית. מרבית החמרים הם בודהיסטים אולם ניתן למצוא בקמבודיה גם מיעוט של מוסלמים ונוצרים. עיר הבירה של קמבודיה היא פנום פן וכדאי לבקר ולסייר בה לפני שממשיכים לאזור סיאם ריפ ואנגקור. פנום פן היא עיר המשלבת אופי אסיאתי וגוון בודהיסטי עם ארכיטקטורה מן התקופה הקולוניאליסטית. אתרים מרכזיים בפנום פן כוללים את ארמון המלך, פגודת הכסף והמוזיאון הלאומי.
סיאם ריפ ואנגקורגם למגיעים בטיול מאורגן לקמבודיה וגם למטיילים העצמאיים אנגקור היא נקודת ציון שאין לוותר עליה. סיאם ריפ היא העיר הקרובה ביותר למקדשים של אנגקור הממוקמים בלב הג'ונגל ומשום כך היא התפתחה מאוד בשנים האחרונות עם פתיחת שערי קמבודיה למערב והפיכתה ההדרגתית למוקד תיירות. בסיאם ריפ ניתן למצוא מקומות לינה זולים, בתי קפה ומקומות בילוי לילי ומבחינת הוצאות המחיה היא נחשבת לזולה מאוד. כאמור, האטרקציה המרכזית באזור סיאם ריפ ובקמבודיה כולה היא מקדשי אנגקור. מדובר ביותר ממאה מקדשים, מבנים וארמונות. כל המבנים נמצאים בלב הג'ונגל והם ממוקמים על פני שטח של עשרות רבות של קילומטרים. השילוב של צמחיית הג'ונגל, תעלות המים והארכיטקטורה הייחודית יוצר מראות נדירים ועוצרי נשימה.
אנגקור הייתה בירתם של מלכי החמר הקדמונים ששלטו באזור בין המאה התשיעית למאה השלוש עשרה. עם שקיעת ממלכת החמר הקדמונית נעלמה העיר אנגקור ואבדה בג'ונגלים. העיר נחשבה למעין אל דוראדו או טרויה של אזור קמבודיה, עיר אבודה ודמיונית. כאשר התגלתה אנגקור מחדש במהלך המאה התשע עשרה הסתבר כי היא אחד מן המרכזים הגדולים בהיסטוריה של אומנות וארכיטקטורה בודהיסטית קדומה.