כמעט מבין כל הפשטידות, נחשבת פשטידת פטריות למיוחדת ואנינת טעם מחד, ומאידך - קלה מאוד להכנה. הגרסה הבסיסית של פשטידת פטריות מתאימה מאוד לארוחת ערב קלה או לאירוח זריז, ומאידך - אפשר בהחלט לשדרג את הגרסה הבסיסית המוכרת, להוסיף בסיס פאי ותוספות מיוחדות, ולהפוך את הפשטידה הפשוטה למוקד של כל אירוח. הפעם נציג בפניכם שתי גרסאות לפשטידה המוכרת - פשטידת פטריות דיאטטית שאינה מעמתת את טועמיה עם ייסורי מצפון והשנייה - פשטידת פטריות לאירוח שהכנתה מורכבת יותר, אולם משתלמת מאוד.
פשטידת פטריות דיאטטית
החומרים הדרושים:
2 סלסילות פטריות שמפיניון חתוכות או לחילופין -2 קופסאות פטריות שמפיניון משומרות
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
3 ביצים טרופות
1 כף אבקת מרק פטריות
1 גבינה לבנה 5%
1 קוטג' 5%
מלח, פלפל, מעט שמן לטיגון.
אופן ההכנה:
• מקפיצים במחבת את הפטריות ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.
• מערבבים בקערה את כל החומרים האחרים ומוסיפים אליהם את הבצל והפטריות שהוקפצו.
• משמנים תבנית אפיה ויוצקים אליה את התערובת.
• אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהפשטידה מזהיבה.
• ניתן להוסיף לפשטידה גם גבינת פטה 5% או לפזר מעליה גבינה צהובה 9%.
פשטידת פטריות לאירוח (עם תחתית פאי אפויה)
פשטידה זו דורשת מעט יותר זמן הכנה וסבלנות, אולם ההשקעה משתלמת יותר מתמיד.
חומרים להכנת הבצק:
¼ 1 כוסות קמח תופח
½ קופסת שמנת חמוצה
50 גר' מרגרינה רכה (יש להוציא אותה מהמקרר כחצי שעה לפני תחילת העבודה).
חומרים להכנת המלית:
2 סלסילות פטריות שמפיניון טריות חתוכות
3 בצלים
1 כף אבקת מרק פטריות
30 גר' חמאה
½ כוס שמנת מתוקה
3 ביצים
50 גר' גבינה צהובה מגוררת.
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
• ראשית, נכין את הבצק. יש לערבב את חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד. את הבצק יש לעצב לצורת כדור, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה עד שעתיים.
• להכנת המלית, קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות ומטגנים עד להזהבה.
• מוסיפים את הפטריות ומזהיבים גם אותן.
• מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל.
• מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים היטב ומורידים מהאש.
• מוסיפים את הגבינה הצהובה המגוררת, מוסיפים אותה לתערובת.
• מוסיפים את הביצים לתערובת ומערבבים במהירות (כדי שלא יתבשלו מהחום).
• מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים על תבנית פאי שעברה שימון. על הבצק המהודק יוצקים את התערובת ואופים כ-50 דקות בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות.
תוספות ושדרוגים
• ניתן להוסיף גבינות דוגמת פטה, גאודה ואחרות.
• ניתן בהחלט להוסיף עשבי תיבול למנה - שמיר, פטרוזיליה, נענע ואחרים.
• את הפשטידה יש להגיש כשהיא חמה. ניתן לאחסן אותה במקרר ולחמם לפני ההגשה.
אנחנו מקווים שיצאה לכם פשטידת פטריות טעימה במיוחד!
יונתן נווה