כתיבת קורות חיים היא משימה הכרחית בחיפוש אחר עבודה, וישנם פורמטים קבועים לכך. עבור מי שאינו מנוסה בכתיבת קורות חיים כדאי להתמצא בפורמטים אלו, כיוון שקורות חיים שלא ייכתבו על פיהם עלולים לא להיקרא כלל על ידי המעסיק. הנה על קצה המזלג המרכיבים העיקריים שניתן למצוא בקורות חיים.
החלק הראשון בכל כתיבת קורות חיים הוא פרטיכם האישיים כגון שמכם ואפשרויות ההתקשרות עמכם (טלפון, דואר אלקטרוני וכדומה). ניתן להוסיף פרטים נוספים כגון תעודת זהות או תאריך לידה, אך הדבר אינו הכרחי. עם זאת קורות חיים שבהם לא מצוין גילכם עלולים לעורר חשד כי אתם מסתירים אותו, ולכן גם אז מומלץ לציין את גילכם במספר שנים.
לאחר מכן ספרו על השכלתכם. קורות חיים כוללים מידע על לימודים מתקדמים כגון תארים אקדמיים, לימודי תעודה, הכשרות מקצועיות וכדומה. מקובל כי כתיבת קורות חיים כוללת פרטים על השירות הצבאי. במידה ועסקתם בצבא בתחום שרלוונטי לעבודה, פרטו זאת. עם זאת קורות חיים יכולים לכלול גם התייחסות כללית בלבד לשירות הצבאי.
החלק החשוב ביותר בכל כתיבת קורות חיים הוא ניסיונכם התעסוקתי. התחילו במקום העבודה האחרון והמשיכו למקומות המוקדמים. קורות חיים אינם צריכים לכלול מקומות בהם עבדתם רק זמן קצר, כדי לא ליצור רושם שאינכם מתמידים בעבודה. פרטו בקצרה את תפקידכם בעבודה ואת השנים בהן עבדתם, אך אל תיכנסו לפרטים נוספים.
לבסוף כוללת כתיבת קורות חיים פירוט של כישורים שאתם חושבים שיהוו יתרון. לדוגמא, בעבודות מסוימות יתכן ותרצו ליידע את המעסיק כי אתם יודעים תוכנות מחשב מסוימות, או בעלי יכולת למידה מהירה וכדומה. כמו בשאר המרכיבים של קורות חיים, גם כאן יש להישאר מתומצתים ולא להגזים במחמאות עצמיות.
ניתן למצוא דוגמא לקורות חיים בלא מעט אתרים באינטרנט וללמוד על אופן כתיבתם.