עם יד על הלב, מי מאיתנו לא לוקח פה ושם הלוואות? (גם משכנתאות הן הלוואות), השאלה היא אם אנחנו לוקחים הלוואות בצורה חכמה. הדברים הבאים יעזרו לכם בפעם הבאה שתחשבו לקחת הלוואות.
הלוואות ומטרתן
רגע לפני שאתם רצים לבנק לקחת עוד הלוואות, חשבו האם אתם באמת צריכים את הדבר שבשבילו אתם כרגע לוקחים הלוואות. האם מדובר בקניית רכב חדש? חופשה בחו"ל? עסק חדש שאתם רוצה להקים או בהלוואה חדשה שתסגור פיגורי הלוואות ישנות? מה שאנחנו מנסים להגיד הוא שלא כדאי לקחת הלוואות על ימין ועל שמאל, יש לשקול בכובד ראש כל הלוואה והלוואה שעליה אתם חותמים, ולא פחות חשוב, לתת את הדעת האם בבוא היום אכן תוכלו להחזירן.
איפה לוקחים הלוואות?
אפשר לקחת הלוואות בבנק, בחברות הביטוח ובחברות כרטיסי האשראי. במקומות אלה מדובר על ריבית בגובה של, פחות או יותר, 10 אחוזים בשנה, אכן הלוואות בריבית נורמלית.
אנחנו לא ממליצים לקחת הלוואות בשוק האפור. גובה הריבית שם יכול להגיע במקרה הטוב ל- 40 אחוזים בשנה ובמקרה הרע ל- 120 אחוזים בשנה (10 אחוזים בחודש!), אכן הלוואות בריבית מטורפת (ועוד לא הזכרנו את דרכי הגבייה).
איך לוקחים הלוואות?
נתחיל מאיך לא לוקחים הלוואות. לא לוקחים הלוואות מהבנק הראשון שנכנסתם אליו. כדי לקחת הלוואות צריך לעשות סקר שוק (ולא בשוק האפור). תבדקו מהם התנאים שהבנקים, חברות הביטוח וכרטיסי האשראי מציעים לכם, היכן תשלמו ריבית נמוכה יותר, היכן תקבלו פריסת תשלומים רחבה יותר ואל תתביישו להתמקח. גם בבנק אפשר להתווכח על גובה הריבית ומספר התשלומים. אפשר גם לבקש (בעדינות) לערב את ההנהלה כדי לקבל הטבות נוספות. אל תתביישו, אם תתביישו- תשלמו (תרתי משמע).
שורה תחתונה: הלוואות עוזרות לנו להגשים חלום (רכב, בית, עסק), עם זאת יש לקחת הלוואות בשיקול דעת.
פנו לחברת אובליגור לקבלת הדרכה כיצד לקחת הלוואות, ואם כבר שקעתם בבוץ מרוב הלוואות, נדע גם איך לחלץ אתכם.