מאחורי הקלעים של משקה הקפה
אנו שותים קפה בכל הזדמנות, לא רק בבוקר בבית אלא גם בעבודה. וכשחוזרים הביתה שותים עוד אחד בדרך לבית הקפה או במסעדה. אך האם עצרתם לרגע וחשבתם מדוע הוא כל כך טעים - מה גורם לנו להתמכר ?
האגדה מספרת שהקפה התגלה באתיופיה. שם עבר אינספור גלגולים עד שהגיע למכונת הקפה המודרנית. בהמשך האגדה, מסופר על רועה צאן שהבחין בעיזים חיוניות וערניות אחרי שאכלו מפרי של שיח הקפה. ומאז מדובר בסיפור אהבה שלא תם. אתיופיה נכבשה על ידי איטליה וגם הקולוניה החדשה הביאה למערב את אוצרות הטבע שלה: הקפה. כשפולי הקפה הראשונים הגיעו למערב, סיפור האהבה הזה לא נגמר. למעשה הוא מלווה את החיך שלנו מאז ועד היום.
קיימים כיום מגוון גדול של טעמים הנובעים מצורות קלייה ייחודיות ושונות של פולי הקפה.
אין ספק, שבכדי להגיע לרמה נכונה של טעם, וריכוז נכון של משקה הקפה יתאפשרו אודות לשימוש ב מכונות קפה
הוספת מים רותחים לאבקת קפה נמסה לא משתווה לטעם, לריח ולעונג שבלגימת ספל קפה המוכן על ידי טחינת פולי קפה במכונת אספרסו.
ושוב איך אומרת האגדה ומספרת שהכל התחיל מהקפה, שהוא בעצם התגלה באתיופיה. שם הקפה עבר אינספור תהליכים וגלגולים עד שהגיע למכונת הקפה המודרנית. בהמשך האגדה, מסופר על רועה צאן שהבחין בעיזים חיוניות וערניות אחרי שאכלו מפרי של שיח הקפה.
פולי קפה מכילים תבחינים עיקריים: חומציות, ארומה ומשפרי טעם. ובכך מרכיבים אלו תורמים לאיכות הקפה שלכם, משום שמשקה קפה נמדד לפי מידת החומציות שבו ולפי טעמו. חשוב לציין כי תערובת של אבקה להכנת קפה המכילה מספר טעמים יוצרת שילוב איכותי וייחודי וגם טעים יותר מזה שנוצר מזן פולי קפה יחידני.
אופן ההכנה הוא גם מרכיב קריטי המשפיע על טעמו של המשקה. בתי קפה וקונדיטורים משפרים מעת לעת את טעמו של הקפה על ידי שימוש ב מכונות קפה מקצועיות
התוצאה בולטת לעין והמשקה המופק ממכונה זו עשיר בארומה שאין לו אח ורע במכונות אספרסו הביתיות.
ארצות מוצאם של פולי הקפה הם התבחין האחרון המשפיע על סוגי הקפה. שילוב של מספר זנים המגיעים מקצות תבל משפרים את התערובת ואותו ניתן להשיג משימוש רק באמצעות שימוש יעיל ב מכונות קפה אוטומטיות . וכמו כל מכונה ביתית חשוב לשמור ולתחזק ומידי יום יש להקפיד לנקות היטב את כ החלקים.