תהליך הפנייה לטיפול, יכול לעיתים להיות תהליך מורכב ומתיש, אך הכרחי לצורך קבלת הטיפול הנכון, המתאים והיעיל ביותר. כחלק מתהליך הפנייה לטיפול פסיכולוגי, על המטופל לבחור פסיכולוג קליני מתאים לו ובחירה זו תלויה במספר גורמים שישפיעו בסופו של דבר על הצלחתו או כישלונו של הטיפול.
אחד הגורמים העיקריים המשפיע על בחירת פסיכולוג קליני לטיפול – הוא עלות הטיפול. לרשות של הפונה לטיפול מוצעות שני מסגרות: ציבורית ופרטית. בחירה בטיפול פסיכולוגי במסגרת הציבורית לרוב נובעת מהעלות הנמוכה שמפגש אחד דורש (בין 100 ל-160 ש"ח למפגש). ניתן לפנות לבקשת טיפול במוסד ציבורי דרך קופת החולים הקרובה לביתכם או דרך משרדי הרווחה של העירייה. יחד על העלות הנמוכה של הטיפול, באה גם ההגבלה האירגונית. תורי ההמתנה להתחלת טיפול אצל פסיכולוג קליני במגזר הציבורי הוא ארוך מן הרגיל, וניתן בהתאם לחומרת ודחיפות המצב (וכמובן במתאם לעומס שהוא רב). לרוב, במסגרת ארגונית לא תינתן למטופל אפשרות לבחור מטפל וקיימת מגבלת שעות למשך כל תהליך הטיפול יחד עם תדירות מפגשים שלא לבחירת המטופל. בחירת פסיכולוג קליני מהמגזר הפרטי תקנה לכם גמישות, טיפול פסיכולוג פרטי יותר המתנהלת בין שני אנשים – המטופל והמטפל. עלות טיפול פרטי נעה בין 200 ל-450 ש"ח למפגש וזאת בהתאם לניסיון וותק אותו פסיכולוג קליני שאליו פונים.
איך בוחרים פסיכולוג קליני ?
בין אם הוחלט לפנות לטיפול אצל פסיכולוג קליני פרטי או ציבורי, אחד המאפיינים החשובים במיותר לבחירת המטפל הוא ההמלצות. רצוי לחקור מעט את הנושא, ולפנות לקרובים ומכרים שידוע לכם כי פנו לטיפול פסיכולוגי בעבר ולקבל המלצות על אותם פסיכולוגים קליניים ששינו את חייהם. דרך נוספת לבחור פסיכולוג קליני היא על בסיס התרשמות בעקבות קריאת מאמרים, דעות והשקפות של אותו פסיכולוג קליני בעיתונים ואתרי אינטרנט. אך יותר מכל – ההיכרות האישית עם הפסיכולוג היא הדרך הטובה והמדויקת ביותר למציאת המטפל המתאים לכם ביותר. תמיד תהיה אפשרות להיפרד לאחר מספר מפגשים במידה והחיבור לא התאים. פנייה לטיפול אצל פסיכולוג קליני אינו מתאים, מעבר לכך שהיא השקעת כסף רב לשווא, יכולה להחריף את המצב ואף לגרום נזק נוסף לבעיה הקיימת.