בידה והינך יזם בעל רעיון מקורי למוצר חדשני, ואתה מעוניין להפוך את הרעיון למוצר חדשני, סבכיר להניח שנתקלת במאמרים של עורכי פטנטים, מחפשי מפטנטים ואנשי מקצוע אחרים.
עורכי פטנטים הם בעלי מקצוע מצויינים וכבודם במקומם מונח, אך במאמר זה אמליץ לכם לשקול טוב מתי אתם פונים לעורך הפטנטים שלכם.
יזמים רבים עושים את הטעות של פנייה לעורך הפטנטים מיידית עם התחלת הפיתוח.
כאשר יזם פונה לעורך הפטנטים, ומספר על הרעיון הראשוני למוצר, בדר"כ עורך הפטנטים ימליץ להתחיל מייד בתהליך הרישום והעריכה.
זוהיא לא בהכרח הבחירה הנכונה עבור יזם פרטי עם משאבים מוגבלים.
בדר"כ כדאי ליזם להגיע לעורך הפטנטים לאחר שהצליח לגייס השקעה, או לאחר שייצר קשר ראשוני עם שותף אסטרטגי או חברה מהתחום המתעניינת בטכנולוגיה. בצורה כזו, היזם מפחית את הסיכון הכספי שברישום פטנט בעצמו, בשלב מוקדם.
פעמים רבות, יזמים מתחילים להשקיע כסף רב ברישום הפטנט, ורק לאחר מכן מתחילים בתהליך הפיתוח. במקרים הללו, המהנדסים מוגבלים מאוד בעבודת ההנדסה היצירתית, ואינם יכולים לשנות את הקונספט המקורי של היזם. במידה ובזמן תהליך הפיתוח המהנדסים מצאו פתרון הנדסי טוב יותר עבור המוצר, יהיה על היזם להוסיף את השינויים לבקשת הפטנט, ולפעמים לרשום בקשה נוספת, נפרדת לחלוטין, ולשלם את כל האגרות והתשלומים מחדש.
פתרון ביניים שאנחנו התחלנו ליישם במשרד ההנדסה גיזמו, הוא עבודה משותפת של המהנדסים במקביל לעורך הפטנטים. בצורה כזו, משרד עורכי הפטנטים בודקים תחילה את מצב הקניין הרוחני ואת הרעיון, והמהנדסים בודקים את ההיתכנות הטכנולוגית של הרעיון. בשיחה בין המשרד לבין המהנדסים, מנסים לצפות מראש את השינויים והפיתוחים שיגיעו בהמשך הדרך, ובונים יחד עם היזם את התהליך הנכון ביותר הכולל פיתוח הנדסי, הכנת תיק מוצר והגנה על קניין רוחני בצורה המקיפה ביותר.
פרטים נוספים על שיטה זו של עבודה משותפת בין המשרדים נמצאים באתר של חברת גיזמו, העוסקת בפיתוח פטנטים.
פורטל הפטנטים - http://www.gizmomaker.co.il
>