ניהול תקין הוא אישור שניתן על ידי רשם העמותות, לעיתים זה עומד כתנאי לקבלת תרומה ותמיכה מגופים מסוימים. ישנן מספר דרישות בהם חייבים לעמוד על מנת לקבל אישור ניהול תקין: תנאי הסף הראשון הוא בעמותה תהיה בפעילות לפחות שנתיים באופן רציף, עמותה שפעילה פחות זמן יכולה להגיש בקשה לאישור על תחילת פעילות. הבקשה צריכה לכלול: חתימה על פרוטוקול אסיפה כללית לפתיחת חשבון בנק על ידי 2 חברי ועד, הצהרה לגבי סיבות הקמת העמותה, פרוטוקול לגבי מינוי חברי ועד, פרטים על תביעות משפטיות אם הוגשו נגד העמותה, ופרוטוקול מורשי חתימה. הדבר האחרון הוא שצריך לעמוד בתשלומי האגרות השנתיים.
עמותות שכבר קיימות שנתיים צריכות להגיש כדי לקבל אישור ניהול תקין: דוח כספי החתום על ידי שני חברי ועד, דוח מילולי, המלצות ועדת ביקורת, פרוטוקול אסיפה כללית לגבי אישור הדוחות הכספיים, ציון חמשת בעלי השכר הגובה ביותר, מאזני בוחן מלפני שנתיים, לצרף רשימה של כל התרומות שהסכום השנתי שלהן הוא מעל 20 אלף ש"ח.
תפקידה של ועדת הביקורת
ב 2010 הוכנסו תיקונים, היא צריכה לבדוק את תקינות מוסדותיה של העמותה, התאמת המטרות לפעילות של העמותה, מה היא מידת היעילות? והאם מבוזבזים כספים לשווא? היא צריכה להציע לוועד דרכים לתיקונים ליקויים וכשלים בניהול העמותה. הועדה תבחן את הדוח המילולי והכספי ותגיש המלצות לאסיפה הכללית שיגיעו לרשם.
תקנות רואי חשבון
אי אפשר למנות את זה שמבקר את הדוחות הכספיים וזה שמבצע את הנהלת חשבונות. הרו"ח של העמותה לא יכול להיות זה שמבצע הנהלת חשבונות זאת על מנת למנוע ניגוד עניינים, ולייצב מצב של אי תלות. ב 2008 הודגש שעמותות בעלות מחזור של 5 מיליון ש"ח ומעלה לא תבוצע הנהלת החשבונות שלהן על ידי הרואה חשבון של העמותה.
איל פרומו