המאמר הבא מדבר על חלקי אופניים שעשויים מסיבי קרבון (פחמן), ממה מורכבים, מה הרגישויות שלהם, וכיצד יש להתייחס ולטפל בהם כהלכה!
על אף, שבניגוד לפלדה או מתכות אחרות, חלקי אופניים מסיבי קרבון אינם מתכופפים או מתעוותים כאשר הם ניזוקים, הם יכולים פתאום להישבר או לעצור כתוצאה מכשל, ועצירה פתאומית כזו עלולה לגרום לפציעה חמורה או אפילו למוות של הרוכב בחלק מהמקרים. הדברים רציניים.
הדברים רציניים יותר בפרט לאור העובדה שרוכבים שהאופניים שלהם עשויים מסיבי קרבון הם רוכבים מקצועיים שדוחפים בכל מקרה את האופניים ואת עצמם עד למגבלות, בדרך כלל בתנאי שטח או כביש קיצונים.
חלק שעשוי מסיבי קרבון (קרבון) הוא למעשה חלק שבנוי מחומר סינטטי שמרוכב מסיבים דחוסים שספוגים בשרף אפוקסי שעברו תהליך של חימום וקירור שנתן להם צורה וחוזק.
זהו למעשה סוג של בד (כן סוג של בד) חזק במיוחד ויש לשמור עליו ולטפל בו בצורה שונה לגמרי לעומת אלומיניום, פלדה, טיטניום או כל מתכת אחרת.
כל עוד אתה מתייחס לחלקים שעשויים מסיבי קרבון כמו שצריך, אין באמת סיבה לדאגה ואתה יכול ליהנות מרכיבה בטוחה במשך זמן רב.
הנה כמה טיפים לשמירה וטיפול על חלקי האופניים שלך שעשויים מסיבי קרבון
קרא והבן את הוראות השימוש שמגיעות עם הציוד/החלק ביסודיות.
כל המידע החיוני, כמו הגדרות מומנט, כלים מיוחדים או טכניקות, אחריות ופרטים ליצירת קשר, ושאלות על החלק הספציפי נמצא שם.
קריאה והבנה יסודית מבטיחים גם שהחלקים שתרכיב יהיו תואמים זה לזה.
ודא כי אין כתמים קשים, לכלוך או שברי מתכת שעשויים לחתוך או לפגוע בסיבי הקרבון כאשר אתה מטפל ומהדק חלקי אופניים אחרים.
גם חיזוק יתר של ברגים או של חלקים אחרים שמולבשים על שלדה או על חלק שעשוי מסיבים, גורם להרבה סדקים בסיבי הקרבון של חלקי האופניים. כדי להימנע מבעיה זו, השתמש תמיד במפתח שמודד מומנט ובתרשים המומנט של החברה שייצרה את החלק ונתנה לך את הוראות השימוש כאשר אתה עובד על האופניים.
פרק את החלקים והנח אותם בעדינות כדי לוודא שהם אינם נופלים או נטרקים - מה ששוב, יגרום לשברים בסיבים.
אם עברת תאונת אופניים, בדוק אותם באופן מיידי בחנות מקצועית.
ברוב החנויות תמצא מוכרים וטכנאים מקצועיים שיודעים איך לבדוק חלקים מסיבי קרבון ולגלות את הנזקים אשר עשויים שלא להיות גלויים לרוב האנשים. אין לרכב על האופניים שלך לאחר תאונה עד שבדקת ושאתה בטוח בבטיחות שלהם.
למען הסדר הטוב נחזור על המשפט האחרון - אין לרכב על האופניים שלך לאחר תאונה עד שבדקת ושאתה בטוח בבטיחות שלהם!
גם אם מעולם לא עברת תאונה, אבל אתה רוכב בשטחים קשים, תמיד כדאי לבדוק היטב אם יש שריטות, חריצים עמוקים, סדקים או סיבים רופפים.
בעת ניקוי האופניים בעלות שלדה מקרבון, שים לב כי כל ניגוב יכול ללמד אותך על נזק - חריקות, סדקים או קולות פצפוץ יכולים ללמד אותך על בעיה.
כדאי גם לנסוע ולעצור ולבדוק את האופניים שלך בזהירות ולנסות לאבחן אם יש שינוי באיכות הרכיבה, או אם הבלמים לא עובדים כראוי.
אם אתם גרים ליד הים, חשוב לנקות ולשטוף את המלח מחלקי האופניים שעשויים מסיבי קרבון ביסודיות כדי למנוע קורוזיה של חלקי המתכת שלהם. אתה יכול להשתמש במי סבון חמים אך בעדינות ולזכור לשים ווקס או ספרי שמן להגנה נוזפת מאוחר יותר.
אם אתם חווים נפילת שרשרת עם אופני הרים, כדאי להפסיק לדווש מיד ולנסות לא להשתמש בהילוכים שגרמו לנפילה. זה יכול לגרום נזק למסגרות .עצור, נקה והחזר את החלקים בזהירות, ודאג להתאים או להחליף סיב קרבון לקוי/את כל החלק הלקוי או שתביא את האופניים שלך למכונאי. אם הדיווש פגם בשילדה או בחלקים אחרים, על הטכנאי להעיף מבט ולוודא שזה בסדר.
ומילה לסיום - אם אתה רוכב על אופניים בעלות שילדה מסיבי קרבון, וודאי השקעת ממון רב בתחביב שלך, אל תחסוך באחזקתו ובבדיקת החלקים מכיוון שמדובר בבטיחות שלך!
אם אתה חושב שזה לא בשבילך, קנה אופניים פשוטות יותר מאלומיניום או ממתכת אחרת - יש להניח שהם יענו על הצרכים שלך, כל עוד אינך רוכב מקצועי של ממש.
בהצלחה.
בית האופניים הממונעים.
בית האופניים הממונעים (bikeshome) היא חנות אופניים המתופעלת על ידי צוות בעל 10 שנות ניסיון בתחום של אופנים חשמליות. במקום מעבדת תיקונים משוכללת לכל סוגי האופניים והממונעים, כולל ממונעים לילדים (כגון טרקטורונים לילדים, אופנוע לילדים, , ג'יפים ממונעים לילדים ועוד), אופני נשים, אופניים חשמליות, אופניים מתקפלות, אופניים חשמליות מתקפלות , תלת אופן ועוד.