מדינת ישראל מצויה על השבר הסורי-אפריקאי, ובעצם נמצאת בין 2 לוחות טקטונים, ובשל כך היא נמצאת בסכנה תמידית לרעידות אדמה קשות וקטלניות. בשנים האחרונות גוברת המודעות לסכנה זו, אך עם התגברות המודעות עולות שאלות רבות – כיצד נתמודד עם רעידת אדמה בישראל? מי נמצא בסכנה? האם יש צורך בחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה שכזו? כיצד נדאג לחיזוק בניינים?
חיזוק בניינים לאדמה נעשה קודם כל על ידי בניית יסודות חזקים בתוך האדמה. בעת רעידת אדמה בישראל האנרגיה המתפשטת מהרעידה משתחררת ופוגעת בכל מה שבדרכה. היא מרעידה ומטלטלת כל מה שנמצא על פני האדמה ומתחתיה, ובכך יסודות שאינם מותאמים לרעידת אדמה בישראל עלולים להיפגע והמבנה עשוי להתמוטט.
מדינת ישראל קבעה כי בשל הימצאותה על השבר הסורי-אפריקאי, ישנה סכנה גדולה של רעידת אדמה בישראל. רעידות אדמה חזקות באזורנו הינן שכיחות ביותר – בכל שנה ישנן מספר רעידות אדמה בישראל, לא כולן מורגשות, אך חלקן חזקות ומורגשות.
גם מדינות האזור סובלות מרעידות אדמה, ולכך ניתן לקחת כדוגמא את תורכיה בה היעדר תקנים והיערכות מבחינת חיזוק בניינים וחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה, פוגעת בחייהם של מאות ואף אלפי בני אדם בשנה.
לפיכך, אנו רואים את החשיבות בחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה. רוב הבניינים שקיבלו היתר בנייה לפני שנת 1980 אינם עומדים בתנאי הבנייה המחמירים לקראת רעידת אדמה בישראל. ידוע ומפורסם בתקשורת, כי בשנים הקרובות צפויה רעידת אדמה חזקה, וחובה עלינו להתכונן לקראתה!
חיזוק בניינים לקראת רעידת אדמה הינה חובתנו האזרחית. בניין אשר אינו עומד בתקנות עלול לסכן חיי אזרחים רבים – הן התושבים הגרים בתוך הבניין, והן עוברי אורח תמימים אשר הולכים ברחובות ועשויים להיפגע מהתמוטטות הבניין. לאור זאת, המדינה מעודדת חיזוק מבנים מפני רעידות אדמה ובכלל זה גם חיזוק בניינים על מנת למנוע פגיעה בחיי אדם.
לפיכך, במידה והינך גר בבניין ישן, הינך נמצא בסכנה מיידית מפני רעידת אדמה בישראל! על מנת להיערך לכך, יש ליצור קשר עם קבלן תמ"א 38 מוסמך ורציני, בעל ניסיון בביצוע חיזוק בניינים, ולדאוג להסכמת הדיירים בבניין. היות ומדובר על דיני נפשות, מוטב להקדים ולהיערך מאשר להצטער!
אייל אנקורי - אקזיט גרופ