לא בדיוק מה שסיפרו לנו: כאמור מי הברז כבר מזמן מחוץ לתחום מי השתייה שלנו, ולכן קשה למצוא היום מטבח שבו לא נמצא מתקן לטיהור מים, מיני בר, בריטה, ולפחות בקבוק מים מינרלים במקרר, אך לצערנו לא כל הפתרונות הנ"ל מתאימים לביטוי מטהרי מים, שכן חלקם רק משפרים את הטעם והריח של המים.
סוגי מטהרים:
• פילטרים: הפילטרים הם יחידה פשוטה המסננת את מי הברז שלנו, אך אינם מונעים מעבר של חומרים כימיים ורעלים. וכמו כן יש להחליף אחת לתקופה את הפילטרים לחדשים.
• מטהר מים עם סנן מכני: שיטה זו פועלת באמצעות מסנן מכני, המסננים מאפשרים מעבר מים דרכם, שבאמצעות המסננים הם מסננים חלקיקים בהתאם לאיכות המסנן. את המסנן ניתן להתקין בתחתית הברז שלכם.
• מטהרי מים עם פחם פעיל: ע"מ להשיג תוצאות טובות יותר מאשר מסנן מכני, יש להשתמש בכמה שיטות יחדיו, השיטה הנפוצה מאוד אשר מצורפת למסנן המכני היא באמצעות פחם פעיל, הפחם סופח את ריחות וטעמים לא נחוצים. גם את הפחם עצמו יש להחליף בתדירות קבועה, שכן הוא עלול להפוך עצמו למושבת חיידקים. חשוב לציין כי הפחם שלעצמו אינו יכול לטהר חיידקים ובקטריות.
• אוסמוזה הפוכה: מטהרים אלו הם היחידים שמטהרים את המים לחלוטין. השיטה פועלת באמצעות ממברנה המעבירה את מים דרך מסנן, וע"י כמה פעולות טיהור במסנן זה מושגים המים הנקיים. מאידך לשיטה זו כמה חסרונות, שכן הטיהור הנ"ל גורם לבזבוז רב של מים, וכן גם מנקה את המים יתר על המידה, ומוציא מהם מינרלים ומלחים בריאים.
כיצד נרכוש מטהר מים: כאמור מי הברז כבר מזמן יצאו מחוץ לתחום השתייה שלנו, עובדה זו גמרה להתרחבות שוק מטהרי המים, וכיום ניתן למצוא בשוק זה חברות אמינות וזולות, אך כמו כן שרלטנים שינסו להטעות אתכם, לגרום לכם להתחייב, או לשלם יתר על המידה. להלן כמה עצות היעזרו לכם להימנע מחברות אלו"
• אל תמהרו לקנות מטהר מים: קחו את הזמן, בדקו את הנושא, השתמשו באינטרנט, והכי חשוב אל תקנו בעקבות הצעה מפתה.
• אל תאמינו לבדיקות והדגמות: לעיתים מדובר רק באחיזת עיניים.
• עדיף לקנות בחברה מוכרת: תמיד כדאי לקנות במקום מוכר, עם קבלה, אחריות, תגובות של קונים קודמים, בסוף זה ישתלם לכם גם בכיס.
• בדקו את עלויות המטהר: מטהר מים זול בקנייה הראשונה עלול להיות יקר בעתיד, תמיד בדקו את העליות של המוצר לאורך זמן, אל תתפתו לקנות מוצר זול!
מאמר זה נכתב ע"י חברת מריטל - חברה העוסקת בטיהור מים משנת 1999