כיום רוב האוכלוסיה מודעת לכך שמי שנפגע בתאונת דרכים זכאי לקבל מחברת הביטוח פיצויים, אבל מעטים יודעים כיצד לפעול נכון ואילו מסמכים לאסוף על מנת למקסם את הפיצוי. לפיכך אציע 10 טיפים שייסעו לכם למקסם את הפיצויים:
1. קבלת פרטים- אם לא איבדתם הכרה יש לנשום נשימה עמוקה ולרשום את הפרטים המלאים של הרכב ובעליו, במקרה שהנהג לא הבעלים של הרכב אזי יש לקחת את פרטי הנהג. יש לרשום את מספר הרישוי וסוג הרכב ופרטי הפוליסה.
2. צילום הנזק- כיום עם כל המדמיה הנכם יכולים לצלם ישר עם הסלולרי את הרכבים טרם יגררו ו/או תזיזו אותם, צילומים כאלו לאחר התאונה חשובים מאוד לראיות שייתכן כי תזקקו להם.
3. לפנות לטיפול רפואי- יש להתפנות במד"א, הרבה פעמים אתם חשים בטוב אך לעיתים ישנן פגיעות פנימיות שלא חשים בהם במידית ואם לא תבדקו ע"י גורם רפואי אתם עלולים להזיק לעצמכם.
4. משטרה- יש לדווח למשטרה. חשוב לקחת עמכם רישיון נהיגה, רישיון רכב, פוליסת ביטוח ותעודת חדר מיון.
5. ביטוח לאומי- אם התאונה קרתה לכם בדרך לעבודה או בדרך חזרה מן העבודה או במהלך העבודה יש לדווח לביטוח לאומי.
6. הודעה לסוכן הביטוח.
7. טיפולים רפואיים- כגון פיזיותרפיה.
8. לשמור את הקבלות רפואיות ו/או נסיעות.
9.חוקרים של חברות הביטוח- חברות הביטוח נוהגות לשלוח חוקרים, בדר"כ זה קורה כאשר יש ספק בנסיבות התאונה ו/או שהנכות הינה גבוהה.
10. התיישנות התביעה- תביעתו של בגיר מתיישנת לאחר 7 שנים, קטין, לעומת זאת, רק בהגיעו לגיל 18 מתחילה תקופת ההתישנות כלומר רשאי לתבוע עד גיל 25.
אם תיישמו את הטיפים המפורטים ובסיוע של עו"ד הבקיא בתחום תוכלו למקסם את הפיצויים המגיעים לכם עפ"י חוק.
גלי יהב, עו"ד
עורכת דין בתחום הנזיקין.
גיבורי ישראל 5א' אזור התעשיה פולג, נתניה
טל: 09-7714647 פקס: 09-8623634