דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


חיזוק מערכת החיסון ומניעת מחלות חורף בדרך טבעית 

מאת    [ 19/11/2011 ]

מילים במאמר: 844   [ נצפה 2892 פעמים ]

האם אחד המצבים המתוארים לפניכם מוכר לכם?


    •  אתם שוב מנוזלים לאחרונה ויש לכם חום
    •  שוב קראו לכם שוב מבית הספר כי הילד לא מרגיש טוב
    •  שוב נדבקתם בשפעת ואתם נעדרים מהעבודה
    •  פעם שנייה השבוע שאתם במרפאת רופא המשפחה או רופא הילדים  
    •  אתם חלשים כל הזמן
    •  הצילום מראה שוב סינוסיטיס
    •  אתם בלחץ, לא ישנים מספיק ואף פעם אין לכם זמן לעצמכם....
    •  אתם סובלים מדלקת גרון כבר פעם שלישית החודש ומפחדים שזה יחזור....
    • אתם לוקחים אנטיביוטיקה בתדירות גבוה וסובלים מפטרייה ובעיות עיכול....
    • אתם כל הזמן נדבקים בשפעת במקום העבודה.....
    • אתם רוצים לדעת יותר על בריאות ותזונה לחיזוק מערכת החיסון.....

סימן שמערכת החיסון שלכם חלשה ולא מגנה עליכם מפני חיידקים ווירוסים!!. על פי הרפואה הטבעית הנטורופתית - בריאות היא תוצאה של גוף- נפש מאוזנים. יציאת הגוף- נפש מאיזון יוצר תסמינים שונים הבאים לביטוי כמחלות. אחת המערכות שעלולות לצאת מאיזון היא מערכת החיסון. חיזוק מערכות החיסון בדרך טבעית במשך כל השנה ובמיוחד בעונות המעבר תורם ליכולתו של הגוף להגן על עצמו מפני חיידקים ווירוסים רבים ומגוונים. מערכת חיסון חזקה תפחית ואפילו תמנע את ימי המחלה, הדבקות חוזרות, ביקור אצל רופאים, נטילת אנטיביוטיקה והיעדרויות מבית הספר וממקומות העבודה.

מה מחליש את מערכת החיסון שלנו?

תזונה לא מתאימה ולא מאוזנת והרגלי אכילה לא בריאים -  גורמים לחסרים בגוף, לבעיות עיכול  ולפגיעה במערכת החיסון. חסר בויטמינים ומינרלים בתזונה, תזונה המבוססת על  מזון מהיר, מעובד ותעשייתי, עתירת סוכר ושומן ודלת רכיבי תזונה חיוניים וצריכת אלכוהול מוגזמת.

לחץ ומתח יומיומיים / חוסר שינה - סטרס לאורך זמן מחליש את מערכת החיסון-  גורם להפרשת הורמונים הפוגעים בייצור תאי דם לבנים החיוניים להגנה על הגוף מפני וירוסים וחיידקים. גם מצב רוח רע גורם להפרשת הורמונים המדכאים את מערכת החיסון.

רעלים שנשארים בגוף - צריכה ממושכת של תרופות ( אנטיביוטיקה למשל) גורמת לעומס על הכבד. כבד חלש מחליש את מערכת החיסון. אנטיביוטיקה גורמת גם לירידה בכמות "החיידקים הטובים" ברירית המעי החלישה את מערכת העיכול. אנחנו מאבדים קו הגנה חשוב שיש לנו בגוף- מערכת עיכול תקינה.

אלרגיות למיניהן - אלרגיה היא פעילות יתר של מערכת החיסון לאורך תקופה ארוכה המתישה ומחלישה אותה.

מיעוט פעילות גופנית- שיבוש החמצון בגוף. פעילות גופנית סדירה ממריצה תפקוד כל תאי הגוף, במיוחד יצירת תאי דם לבנים ע"י מח העצם ותפקוד מערכת החיסון בעיקר.

מה מחזק את מערכת החיסון שלנו?

תזונה נכונה ומאוזנת, הרגלי תזונה בריאים ומשקל גוף תקין -  מזון אמור לספק לנו חומרי גלם לקיום הגוף למשל: בניית כדוריות דם לבנות, אנזימים ונוגדנים שהם החיילים של מערכת החיסון. הוכח מחקרית שצריכה   מוגברת של סוכרים גורמת לדיכוי מנגנוני החסון של הגוף.  75 גרם סוכר ביום מוריד את התגובה החיסונית ב-50% ל-5 שעות.  כמו כן, סוכר וויטמין C מתחרים ביניהם בגוף על אתרי ספיגה. שיפור תזונתי יכלול הפחתת צריכת סוכר, קפה, אלכוהול, מזונות רוויי שומן, מעובדים. להוסיף אלפלפה, שום ובצל, ירקות ירוקים ואגוזים לתפריט היומי. הגברת צריכת ויטמין C ואבץ. ויטמין C מצוי בפרי הדר, קיוי, גמבה אדומה ואבץ מצוי בכמויות גדולות בגרעיני דלעת וחמנייה.

שתייה לחיזוק מערכת החיסון - הגברת שתיית מים נקיים (לפחות 8-10 כוסות ביום, רצוי עם כלורופיל או לימון) ומיצי ירקות לטיהור וניקוי הגוף מרעלנים. שתיית חליטות של תה ירוק, תה עלי זית או שורש ג'ינג'ר (קונים בתפזורת בית טבע) - מכילים חומרים קוטלי וירוסים.

ניקוי הגוף מרעלים- יאפשר לנו לנצל במלוא העוצמה את כל מערכות הגוף ומערכת החיסון בפרט. יש שיטות רבות ומגוונות לניקוי כמו : שתיית כלורופיל או מיצי ירקות לצורך הפעלת כוחות ניקוי עצמי של הגוף ופינוי רעלים.

הפחתת מתחים ולחצים- מערכת העצבים המרכזית מפרישה לגוף חומרים כימיים המסוגלים "לחזק" או להחליש את מערכת מערכת החיסון. אנדורפינים המופרשים בזמן פעילות גופנית או כשאנו נהנים נקשרים לתאי מערכת החיסון ומשפרים את פעילותה. לכן- יש להשתדל  להיות במצב רוח טוב, לא לכעוס ולא להילחץ.

שינה טובה ורציפה- של לפחות 7 שעות שינה בלילה. חשובה לאיזון תפקוד המערכת החיסונית (זה המינימום הנדרש לתפקוד יעיל של מערכת החיסון). שינה מחזקת את מערכת החיסון, חוסר שינה מחליש אותה.

הגברת הפעילות הגופנית- בהתאם לגיל, למצב בריאותי, תדירות ורמת מאמץ רצויה. פעילות גופנית משפרת את יכולת מח העצם ליצר תאי דם לבנים ואת תפקודם וכך מתחזקת מערכת החיסון. הקפדה על פעילות גופנית מתונה תורמת לכל מערכות הגוף, ואף ידועה כאחת הדרכים היעילות להפחתת לחץ ומתח.

מומלץ להשתמש במפזר אדים עם מספר טיפות שמן לבנדר בבית ובמשרד לחיטוי.

תוספי תזונה- קיימות הרבה עדויות על כך שתוספי תזונה גורמים לשיפור משמעותי בפעילותה של מערכת החיסון. לטיפול מניעתי כדאי לקחת: פרוביוטיקה לאיזון מערכת העיכול, ויטמין C, צמחי מרפא לחיזוק והמרצת המערכת החיסונית (אסטרגולוס, אונה דה-גאטו, פרופוליס, אכיניצאה ועוד), מולטי-ויטמין עשיר המכיל ויטמינים ומינרלים החשובים לתפקוד הגוף ומערכת החיסון. בזמן מחלה מומלץ להגביר מינונים של תוספים כמו ויטמיןC  ואבץ. השלמת חסרים תזונתיים חשובה מאד להתמודדות כנגד וירוסים. יש להיוועץ במטפל לגבי תוסף מתאים.

לסיכום, כדי לשמור על הבריאות, למנוע הדבקות במחלות חורף, נטילת אנטיביוטיקה, היעדרויות מהעבודה ומבית הספר, יש לשמור כל השנה על אורח חיים בריא ותזונה והרגלי תזונה נכונים שיאפשרו למערכת החיסון להיות חזקה ולהגן עלינו מפני וירוסים וחיידקים המתרבים בסביבתנו כאשר הטמפרטורה יורדת. בנוסף, מומלץ לקחת תוספים וצמחי מרפא לתמיכה בגוף ובמערכת החיסון ולהגביר את השימוש בהם כאשר חשים בסימפטומים ראשונים של מחלה וכך למנוע את התפתחותה לחמורה יותר.  

אירית סדן   נטורופתית  Med. N.D , מאמנת תזונה, דיקור אוזן (MSAIMA)


ייעוץ וקביעת  תורים : 050-7394272 כתובת המרפאה: בן-גוריון 182, קומה 3, גבעתיים 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב