על מנת לבחור דוד שמש אשר יתאים לצריכת המים החמים לביתנו, עלינו לקחת בחשבון מספר פרמטרים חשובים בעת בחירת הדוד – גודלו של הדוד וכן אמצעי החימום של הדוד.נכון להיום עדיף שזה יהיה ע"י אנרגיה סולארית שבזכותה אנחנו חוסכים כסף ומשאבים אחרים.
דוד שמש מגיע במספר של גדלים, כלומר, נפחים, כאשר כל נפח מתאים לכמות תצרוכת שונה בהתאם למספר הנפשות אשר מתגוררות בבית.
כאשר מדובר על דייר יחיד או שני דיירים יהיה מומלץ לבחור בדוד שמש בעל נפח של 80 ליטרים אשר בהחלט אמור להספיק.
בבתים בהם גרים שניים עד ארבעה דיירים, מומלץ לבחור בנפח של 120 ליטרים, ובבתים בהם מעל ארבעה דיירים ניתן להתקין דוד בנפח של 150 ליטרים או אפילו 200 ליטרים.
מעבר לנפח של דוד שמש, ישנו משתנה נוסף אליו עלינו להתייחס, והוא תצורת החימום של הדוד.
שתי התצורות המקובלות היום הוא דוד שמש סולארי, כלומר, קולט שמש על הגג, או חשמלי, כלומר, חימום של המים על ידי שימוש באנרגיית החשמל.
השיטה הראשונה, בה המים שבדוד השמש מתחממים באמצעות קרני השמש, הינה השיטה העדיפה, גם מבחינת חיסכון כלכלי בתשלומי החשמל, וגם מבחינת חיסכון באנרגיה והפקת אנרגיה ירוקה שעוזרת לנו לשמור על הסביבה.
זו הסיבה, בה ברוב הבתים מותקן דוד שמש עם קולט עם הגג. במדינת ישראל, בה רוב ימי השנה ישנה שמש חזקה, עדיף יהיה להשתמש באנרגית הטבע הזמינה לנו, וכך גם לצמצם את המשאבים הכלכליים ולתרום לאיכות הסביבה.
במידה ואנו מעוניינים לקבל מים חמים גם בימות החורף, ניתן לשלב את מערכת הקולטנים עם מערכת חשמלית, אשר תחמם את המים גם בימים בהם אין שמש מספיק חזקה.
בדירות חדשות, בדרך כלל, יספק הקבלן דוד שמש אשר פועל באמצעות שני אמצעי חימום אלו, במגדלים רבי קומות אנו יכולים למצוא מערכות סולאריות מורכבות יותר, המיועדות לספק מים חמים למספר רב של דיירי הבניין.
כאשר אנו בוחרים דוד שמש לביתנו, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע עדיף שכמובן יהיה בעל ניסיון ולבדוק את הפרמטרים החשובים הללו, על מנת שנוכל ליהנות ממים חמים בכל ימות השנה ואף לחסוך בחשמל ובכסף.
טל אזרי בלו בניית אתרים 077-460-20-99