שיטת אלכסנדר ובישול במטבח (כולל מתכון)
מי אינו מרגיש מחושים בגב אחרי בישול של כמה שעות במטבח? או אחרי שטיפת כלים, או אם אתם ברי מזל ויש לכם מדיח – אחרי מילויו או פירוקו? רובנו גומרים את עבודות המטבח כשאנו מרגישים כאבים ברגלים, בכתפיים, בידיים, או בצוואר. שיטת אלכסנדר מלמדת אתכם כיצד לעבוד במטבח ולצאת ממנו אחרי כמה שעות ללא פגע.
אז איך עושים את זה?
שיטת אלכסנדר מיושמת בחיי היומיום ובכל פעולה שאנו עושים. לכן, לעולם נשתמש בה כשכל החושים שלנו בפעילות, עינינו פקוחות ואנחנו עירניים.
נתחיל בכך שנעצור לרגע ונהיה מודעים הן לגופנו ולעצמנו והן למטלות העומדות בפנינו.
נשחרר את הצוואר כמיטב יכולתנו (אפשר להזיזו לאט לאט מצד לצד). כשהצוואר משתחרר מעט, הגו, הרגליים והידיים משתחררים גם הם, כי שחררנו את מערכת העצבים המרכזית שלנו, העוברת מהמוח דרך עמוד השדרה לכל גופנו.
נדמיין במחשבתנו את הראש קליל על הצוואר וכך נגרום לגב להתארך ולהתרחב. שימו לב לא לאמץ את המותנית - גם היא צריכה להיות משוחררת.
לאחר שהרגענו את גופנו וייצבנו אותו, הראש לא לוחץ על עמוד השדרה, הגו מחזיק את עצמו מבלי להישען בכבדות על הרגלים, ואף תומך את הראש והצוואר. עכשיו נוכל לתכנן בבהירות רבה יותר מה אנחנו מבשלים וכיצד נעשה זאת.
• נמצא משטח עבודה במטבח בגובה כזה שכאשר הידיים יהיו כפופות במרפקים הזוית תהיה קהה. כך נוכל לחתוך או לרחוץ דברים ללא מאמץ בכתפיים.
• כשאנו מתכופפים נכפוף כמובן את הברכיים, אך לא פחות חשוב – נשמור על גב ארוך ונכוון את העיניים למשטח העבודה, כך שהראש והצוואר לא ייזרקו אחורנית אלא יהיו המשך של עמוד השדרה.
• אם יש באפשרותכם לשבת ולקלף את הירקות, הקפידו על כך שהראש, הצוואר והגב יהיו יחידה אחת משוחררת וארוכה.
• ברחיצת הירקות או הכלים פיתחו את דלת הארון שמתחת לכיור, שימו רגל אחת על תחתית הארון, שימרו על האגן שלא יזוז קדימה והובילו את הגב מהראש ועד האגן באלכסון קדימה.
שיטת אלכסנדר גורמת לנו להיות מודעים לעצמנו ולשימוש בגופנו, ולהתנהג ולהתנהל בדיוק כפי שאנו חפצים ולא כמכונת הרגלים שאין עליה שליטה. לכן, בדרך כלל העוסקים בשיטת אלכסנדר נעשים מודעים גם לאכילה בריאה יותר.
כדי שתצאו נשכרים פעמיים אני מצרפת מתכון מספר המרשמים שלי, על מנת שתוכלו לתרגל את שיטת אלכסנדר הן במישור הפיזי והן במישור המחשבתי-נפשי-יצירתי.
מניפת חציל
המצרכים:
1 חציל מאורך
מעט שמן זית
מעט שום כתוש
1-2 עגבניות
150 גר' גבינה בולגרית 5%
15 עלי ריחן
סלט טחינה מוכן
אופן ההכנה:
• רוחצים את החציל ופורסים אותו לרוחבו בעובי של 1-1.5 ס"מ לפרוסה. הקפידו לא לפרוס אותו עד הסוף. מורחים את השמן והשום משני צידי הפרוסות, עוטפים בנייר כסף ואופים עד שהפרוסות רכות.
• מוציאים את החציל ומכניסים בין כל פרוסת חציל פרוסה של עגבניה, עלה ריחן ופרוסת גבינה. עוטפים שוב ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.
• מוציאים שוב מהתנור, שופכים מעל החציל סלט טחינה ואופים שוב ללא כיסוי 3 דקות.
• מגישים על צלחת את החציל שנראה כמניפה מהודרת.
בתאבון.
המרכז ללימוד שיטת אלכסנדר חיפה טלפון: 8251899 04 נילי בסן מורה בכירה לשיטת אלכסנדר,מרפאת בדיקור סיני כ 40 שנה, מסטר בצ'י גונג צרו קשר href="mailto:nilibsn@gmail.comnilibsn@gmail.com">">nilibsn@gmail.com