הלכתם לחנות למוצרי תינוקות, ואתם מעוניינים לקנות סלקל עבור התינוק שלכם, או לחילופין כסאות בטיחות לרכב - אם הוא בכל זאת לא תינוק בן יומו. יש מספר דברים שכדאי שתדעו על פלטפורמות אלו, על מנת שתוכלו לבחור אותם בצורה הטובה ביותר. באופן עקרוני, לסלקלים וכסאות בטיחות יש תו תקן אמריקאי או אירופאי - אלו נחשבים כמספיקים מבחינת משרד התקנים הישראלי. אם אתם רוצים תקן מחמיר יותר, אפשר לחפש לדוגמה כסאות בטיחות לרכב שהם בעלי תו תקן מגרמניה או מאוסטרליה, שנחשבות לארצות המחמירות ביותר בתחום.
כללים הנוגעים להצבה
לאחר שרכשתם סלקל או כסאות בטיחות לרכב, כדאי גם לדעת איפה ואיך להתקין אותם. אין הורה כידוע שלא דואג לילד שלו - ולכן הורים רבים רוצים להתקין את פלטפורמות הבטיחות הללו לידם, במושב שליד הנהג. חשוב מאד שתבינו, שדווקא אם אתם דואגים לילד שלכם - עליכם להציב אותו במושב האחורי. המושב האחורי נחשב למוגן יותר. אין לכם מה לחשוש מכך שפחות תראו אותו - עדיף שתתמקדו בנהיגה בטוחה, ואתם יכולים להיות בטוחים שאם משהו יפריע לתינוק שלכם - הוא כבר ידאג להודיע על זה. חשוב גם לציין, שבמושבים האחוריים אין כריות אוויר - שעלולים לחנוק את התינוק. במילים אחרות - מציבים את התינוק רק במושב האחורי.
לשים לב לנקודות הקשירה
בין אם אתם רוכשים סלקלים ובין אם רכשתם כסאות בטיחות לרכב, חשוב מאד שתשימו לב לנקודות הקשירה של החגורה. באופן עקרוני, גם סלקלים וגם כיסאות בטיחות חייבים לכלול כ5 נקודות קשירה בהם חגורת הבטיחות תעבור דרכם. הדבר קריטי וחשוב, משום שבסופו של דבר החגורה היא זו שבאמת מצילה את חיי הילדים שלכם.
משה אלון