בשנים האחרונות הולך ופושט השימוש במונח הרפואי "אומגה 3" בכל הקשור למזונות, לבריאות ולמוצרים של חברות תרופות וחברות גנריות. אנו עדים לשימוש במושג הזה בפרסומות, בשלטי חוצות, במחקרים מדעיים ובכלל, בכל פעם שאנו מבקשים מרשם טבעי ובריא מהרוקח בבית המרקחת השכונתי. מהו אומגה 3? מהיכן צץ ומדוע הוא נחשב כמיוחד וחיוני לנו?
החומר הנקרא אומגה 3 נמצא בתת הקבוצה של השומן הרב הבלתי רווי ואפשר למצוא אותו בכמות גדולה בדגים, בצמח המרווה, בפרי האסאי, באצות, באגוזי מלך, תרד ושמן קנולה. יתרונותיו הבריאותיים של אומגה 3 הם רבים וניתן להזכיר את הצורך בו לשם תפקוד אופטימאלי של תאים בגוף ויכולתם לתפקד ולהתנהל בצורה אידיאלית. חומצות הנמצאות באומגה 3 שומרות על גמישות קרומי התאים, כך שכל קולטני התא פועלים כסדרם ומסוגלים לקלוט ולהעביר מידע ומסרים בין אורגני הגוף בצורה תקינה.
אומגה 3, גם למי שלא אוכל דגים, צ'יה או מאכלים המכילים את החומר, אפשר לקבל גם כתוסף מזון וכמו בכל דבר הקשור לאוכל ולתזונה, גם במקרה הזה המינונים חשובים. מינון גבוה מדי יכול להזיק לנו ולבריאותנו ואילו מינון נמוך מדי יכול לפגום בתקינות הפעילות התאית. חשוב להתייעץ עם רופא משפחה לגבי המינון הנדרש ולפעול על פי המלצת הרופא. במינונים מדויקים ונכונים, מעלות אומגה 3 הן רבות:
• הפחתת גורמים שליליים במערכת הדם העלולים לגרום למחלות לב
• הפחתת סיכויי התחלואה בסרטן מסוג סרטן שד, סרטן המעי הגס וסרטן הערמונית
• מכיל חומרים נוגדי דלקות ומקל על תסמיני דלקת פרקים, טרשת עורקים ועוד
• מכיל חומרים אנטי דיפרסיים ומעוררי אנרגיה וחיות
• משפר יכולת קשב וריכוז אצל ילדים ומסייע להתפתחות המוח אצל עוברים ופעוטות
כפי שניתן להבין, השימוש בתוספי תזונה או במזונות המכילים את החומר אומגה 3, הוא חיוני ומהותי לבריאות הגוף וגם לבריאות הנפש, וברור מדוע הולך הדבר וצובר תאוצה ומעריצים משנה לשנה. הסכנה הנשקפת לנו היא מכך שרוב המקורות המכילים אומגה 3, ומקורם בדגה ובצמחיית מים, הולכים ונכחדים או הולכים ומזדהמים עם העלייה בזיהום האוויר והסביבה ולכן זוהי עוד סיבה מצוינת להפסיק לזהם ולהתחיל לטהר.