מתכון להכנת פיצה ביתית
מצרכים לבצק להכנת פיצה ביתית
- 1/2 1 כוסות מים חמים.
- 1/2 4 כוסות קמח לבן.
- כף שמן זית.
- 1/2 2 כפיות מלח.
- 1/2 כפית שמרים.
- 1/2 כוס קמח תירס.
תהליך הכנת בצק פיצה ביתית
• ערבבו את המים והמלח בקערה גדולה.
• הוסיפו את הקמח ואת השמן וערבבו במשך דקה.
• העבירו את הבצק למשטח מקומח וצרו עיגול שטוח.
• פזרו את השמרים בצורה שווה מעל הבצק ולושו במשך 10 דקות.
• גלגלו את הבצק לכדור והניחו בקערה. כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו לשעה עד שעתיים בטמפרטורת החדר.
• הניחו את כדור הבצק על משטח מקומח וקמחו מעט גם את חלקו העליון של הכדור. שטחו את הכדור באופן שווה מהמרכז החוצה.
• העבירו את הבצק לתבנית עגולה בקוטר של כ-30 ס"מ.
• הניחו רוטב , גבינה ותוספות לפי בחירתכם והכניסו לתנור.
• אפו בחום של כ-260 מעלות במשך 20-25 דקות.
מצרכים לרוטב סטנדרטי להכנת פיצה ביתית
- 2 כפות שמן זית.
- 1/4 כוס בצל קצוץ.
- כף שום קצוץ.
- 3 עגבניות גדולות מקולפות וקצוצות.
- 100 מ"ל רכז עגבניות.
- 1/2 2 כפות עשבי תיבול לבחירתכם.
- 1/2 כפית מלח.
- 1/4 כפית פלפל שחור.
- מעט חמאה
תהליך הכנת רוטב סטנדרטי עבור פיצה ביתית
• חממו את השמן במחבת גדולה על אש גבוהה.
• בשלו את הבצלים על המחבת למשך כדקה.
• הוסיפו את השום,עגבניות, רכז עגבניות ואת התיבול וערבבו היטב.
• הוסיפו מלח ופלפל.
• הביאו לרתיחה תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות.
• הנמיכו את האש וערבבו תוך כדי הכנסת חתיכות קטנות של חמאה.
• לאחר שהחמאה נמסה כמעט לגמרי (אך לא לחלוטין), הורידו מהאש והמשיכו לערבב עד להמסה מלאה ואחידות החומרים.
מצרכים לרוטב ללא טיגון להכנת פיצה ביתית
- 800 מ"ל עגבניות מרוסקות מקופסה.
- 100 מ"ל רכז עגבניות.
- כפית אורגנו.
- 2 כפות שום כתוש.
- כפית פלפל שחור.
- 3 כפיות סוכר.
- 2 כפיות בזיליקום.
תהליך הכנת רוטב ללא טיגון עבור פיצה ביתית
- ערבבו את כל החומרים יחדיו.
- הניחו את התערובת למשך שעה לפחות על מנת שכל הטעמים יתערבבו.
כמובן שקיימים עוד אינספור מתכונים לפיצה ביתית. כל מה שצריך הוא קצת זמן, מוטיבציה וגם אתם יכולים להכין פיצה ביתית נפלאה, עם טעם מקצועי לחלוטין.
אבי קנוזן בלוגר וכותב על מתכונים אוכל וכל מה שטעים