לימודי סטטיסטיקה
מי הולך ללמוד סטטיסטיקה? זו השאלה ששאלתי את עצמי כשחיפשתי לימודי תואר ראשון וראיתי ברשימת המקצועות גם "תואר ראשון בסטטיסטיקה". אני ישר ויתרתי על הרעיון ועברתי לרשימת המקצועות ההומאניים הקלאסית.
התחלתי ללמוד והנה, הפלא ופלא, גם במקצוע ההומאני שבחרתי לעצמי הופיע לו קורס סטטיסטיקה. מה? למה? שאלתי את עצמי, מה לי ולזה? הרי בכוונה לא בחרתי בתחום... אבל לא הייתה ברירה, קורס חובה הוא קורס חובה, וביליתי במשך סמסטר 4 שעות בשבוע בקורס סטטיסטיקה.
אני לא יכולה לשקר, לא חיבבתי את הקורס הזה באופן מיוחד וככל הנראה אם הייתה לי בחירה, הוא לא היה נבחר. אבל הוא כן עשה עבורי הרבה דברים אחרים: הקורס פתח בפני את היכולת להבין את האוכלוסייה, לקרוא מאמרים, להבין כיצד התופעות השונות משפיעות על ציבור כזה או אחר ולהבין מתי כותרת בעיתון שמודיעה ש - "90% מהאוכלוסייה עם לקויות למידה" לא ממש מדויקת.
לעומתי, אחד מהחבר'ה שלי התאהב בתחום. הוא היה טוב במספרים, הקורס הלך לו חלק והוא כמובן קיבל ציון מושלם. המספרים התחילו למשוך אותו יותר מהמקצוע עצמו. בסוף הסמסטר הוא פרש מהלימודים ההומאניים ועבר, לא יאמן, ללימודי תואר ראשון בסטטיסטיקה. המספרים פשוט ריתקו אותו!
המשכתי לשבת איתו על קפה מידי פעם ושאלתי אותו, למה? ומי האנשים שהולכים ללמוד סטטיסטיקה? הוא ענה שכל מי שמרותק ממספרים ונהנה מסידור, ניתוח ואיסוף של נתונים כמותיים והבנתם הוא זה שהולך לתחום. הסטטיסטיקה היא היום הבסיס לבחינת השפעתן של תופעות ואירועים על האוכלוסייה. היא משמשת לתיאור המצב הקיים, לניבוי מגמות עתידיות מתוך נתונים חלקיים ולגילוי שינויים לאורך השנים. היא זו שמאפשרת הסקה כללית על אוכלוסיות מתוך התנהגותם של פרטים בודדים.
הוא המשיך והסביר שמטרתו של תואר ראשון בסטטיסטיקה היא להכשיר אנשי מקצוע שיוכלו לבצע את אותם ניתוחים סטטיסטיים מורכבים ופשוטים כאחד ולשרת אנשים מתחומים שונים אשר נעזרים בסטטיסטיקה לצורכיהם. תואר ראשון בסטטיסטיקה כמו גם העיסוק בתחום מתאימים לבעלי חשיבה ריאלית, המסוגלים להתמודד בהצלחה עם בעיות כמותיות והבנת רעיונות מופשטים.
בין הקורסים שילמדו הסטודנטים בתואר ראשון לסטטיסטיקה ניתן למנות אקטואריה, תוכנות סטטיסטיות, טופולוגיה, סטטיסטיקה עיונית, אלגברה ליניארית, פיננסים, מודלים סטטיסטיים, הסקה סטטיסטית, ביטוח, חשבון איפיניטיסימלי, תורת ההתפלגויות, מבנים אלגבריים, סטטיסטיקה יישומית, לוגיקה מתמטית, תכנות, משוואות דיפרנציאליות, קרנות פנסיה, הסתברות, לוגיקה מתמטית, מתמטיקה דיסקרטית, בנקאות, פונקציות מורכבות, תורת המידה, לוגיסטיקה, תורת הקבוצות ועוד.
אז אני מניחה שיש כאלו שתואר ראשון בסטטיסטיקה מתאים להם, וכיוון שבכל מקום בו יש תעשייה, מחקר ורצון לחקר האוכלוסייה יש צורך בסטטיסטיקאים, למעטים שבוחרים ללמוד את התחום אין בעיה למצוא עבודה.
תואר ראשון - אתר לימודים מקיף ומפורט המקנה מידע על מסלולי תואר ראשון במוסדות המובילים בארץ. האתר מאפשר ייעוץ לימודי ברמה גבוהה.