בתהליך החלקת שיער במספרות ומכוני יופי משתמשים בתכשירים וחומרים שונים להחלקת השיער וגיהוצו בחום. בחלק בלתי ידוע מהתכשירים מופיע החומר פורמאלדהיד, שהחשיפה אליו עלולה להזיק לבריאות. פורמאלדהיד, המוכר יותר כמרכיב הפעיל בפורמלין, הוא חומר המשמש בין השאר לחיטוי, שימור רקמות לבדיקות פתולוגיות ורקמות בעלי חיים, לייצור פלסטיק, סינתזות כימיות ועוד. פורמאלדהיד הוא חומר מגרה ריריות, עיניים ועור, עלול לגרום לרגישות יתר ואלרגיה ופגמים גנטיים, חודר דרך העור והוכר כחומר מסרטן לאדם על ידי הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן (IARC) בהתבסס על קשר בין החומר לבין סרטן הלוע האפי ולויקמיה.
במדינת ישראל הרמה המרבית המשוקללת המותרת לחשיפה לפורמאלדהיד למשך 8 שעות היא 0.2 חל"מ (חלקים למיליון), ורמת התקרה שאין לחרוג ממנה בכל זמן היא 0.3 חל"מ. בהיבט של בריאות הלקוח הבא לבצע החלקת שיער קבע המשרד להגנת הסביבה רמה מרבית מותרת לחשיפה על פני חצי שעה בגובה 0.1 חל"מ.
המכון הלאומי האמריקאי לבטיחות ובריאות (NIOSH) בחן לאחרונה חשד לחשיפה לפורמאלדהיד במספר מספרות בארה"ב בעת טיפול בשיער לצורך החלקה. על אף הצהרת היצרן שהתכשיר להחלקת השיער אינו מכיל פורמאלדהיד (או כפי שהוא עשוי להופיע על גבי התכשיר גם בשם מתילן גליקול), בחלק מהמספרות נמצאו ריכוזים מפתיעים של החומר באוויר בעת הטיפול. בדגימות שנערכו לספרים בכל שלב בטיפול, נמדדו ריכוזים שנעו בתחום שבין 0.018 ל- 1.1 חל"מ. בדגימות לבדיקת שיאי חשיפה נעו ריכוזי הפורמאלדהיד באוויר בתחום שבין 0.018 ל- 1.3 חל"מ. ארבע בדיקות חרגו מרמת התקרה הנהוגה בישראל. ציוד המגן בו השתמשו הספרים כלל כפפות לטקס בלבד ולא נעשה כל שימוש בהגנה נשימתית.
על אף שלא בכל סלון שיער ומספרה משתמשים בתכשירים המכילים פורמאלדהיד יש לבדוק היטב את הצהרות היצרן לגבי מקור החומרים שבתכשירים ולוודא שאינם מכילים פורמאלדהיד.
לפרטים נוספים ניתן לפנות למרכז המידע של המוסד לבטיחות ולגיהות, ללא תשלום וללא כל התחייבות, למספר: 9394* מכל טלפון, או דרך האתר: http://www.osh.org.il
המוסד לבטיחות ולגיהות הינו תאגיד ציבורי המוביל את נושא הבטיחות והבריאות בעבודה בישראל, ומשמש כתובת מרכזית למידע, הדרכה וייעוץ בנושאים הקשורים לתחומים אלה. תפקידיו של המוסד לבטיחות ולגהות הן לנהל פעולות הסברה והדרכה במקומות עבודה באמצעות מחוזותיו הפרושים בכל רחבי הארץ; לערוך ולפרסם מחקרים וסקרי סיכונים במקומות עבודה; לסייע לבחירת נאמני בטיחות ולהקמתן של ועדות בטיחות במקומות עבודה, להדריכם ולעודדם בפעולתם; לייעץ ולקדם פעולות לסילוק מפגעי בטיחות ומפגעים בריאותיים.