מצרכים
2 גזר חתוך לרצועות
3 גמבות בצבעים ( אדום , ירוק ,צהוב ) חתוך לרצועות
1 קישוים חתוך לרצועות
1 בצל - קצוץ .
1/4 כרוב ( לא חובה ) חתוך לרצועות
פטריות ( לא חובה ) חתוך לקוביות
נבטים ( לא חובה )
2-3 חתיכות חזה עוף (שניצל )
1 כפית מלח שטוחה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית אגוז מוסקט - מומלץ.
1 וחצי כף דבש סילאן
5-6 כפות רוטב סויה ( זהירות מאוד מלוח )
1 כפית צילי - למי שאוהב חריף..
שמן זית
1/2 חבילה אטריות נודלס
אופן ההכנה
שלב 1.
נתחיל עם הנודלס :
לוקחים סיר עם מים עם וכפית מלח שטוחה מכניסים לתוך הסיר את הנודלס מרתיחים כ -5 דקות . עד שהאטריות מתרככות קצת .
שוטפים במים קרים ומניחים בצד .
שלב 2.
לוקחים את החזה עוף חותכים לרצועות בנוניות .( בגודל חצי אצבע בערך ).
שופכים כ -1 כפות שמן זית לתוך הווק מחממים על אש גבוהה .
מכניסים לתוכה את הרצועות חזה עוף ומתבלים בפפריקה מתוקה .מקפיצים או לחילופין מערבבים עם כף עץ עד לשינוי צבע החזה עוף.
מוציאים את הרצועות לקערה .
שלב 3 .
שופכים לווק עוד 2 כפות שמן , מחממים על אש גבוהה ומוסיפים את הבצל הקצוץ מקפיצים קלות עד להשחמת הבצל.
מוסיפים את הגזר הקצוץ מקפיצים מעט כ-2-3 דקות .
ומוסיפים את שאר הירקות בהדרגה את הנבטים מוסיפים אחרונים .
מקפיצים לעוד 7-10 דקות .
שלב 4
מוסיפים לתערובת הירקות שבשלב 3 את התבלינים: 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית אגוז מוסקט , 1 וחצי כף דבש סילאן , 5-6 כפות רוטב סויה ו1 כפית צילי.
לערבב את הירקות עם התבלינים ולכבות את האש .
- הכמויות של התבלינים ניתנות לשינוי על פי הטעם.
אופן הגשה
לוקחים צלחת הגשה רצוי לבנה וגדולה .
מניחים את הנוגלס במרכז משטחים מעט .מעל שופכים כ-2/3 מכמות הירקות עם הרוטב .
מעל מניחים את רצועות החזה עוף ומעל את שאר הירקות .
בהצלחה!!!.
בתאבון!!!