יום חמישי 11 אוגוסט 2011
מנטור
השריה בהשראה
השריה היא דרך הכנה של מזון לקראת בישול, צלייה או כהכנה יחידה. אם אתם חושבים שטעיתם במאמר והגעתם לאתר של אהרוני או משהו כזה, אז אתם טועים. אם אתם חושבים שהחלטתי לפצוח בקריירת בישול או להצטרף למאסטר שף, אז אתם מתרחקים עוד יותר מהאמת. העניין הוא כזה...הבוקר הגיח במוחי רעיון לכתוב לכם על החשיבות הרבה שיש בלהקיף את עצמנו כל הזמן בהשראה. המילה הראשונה שקפצה לי למוח הייתה "להשרות". אני מאמין שאנחנו צריכים להשרות את עצמנו בהשראה כל הזמן. למה אני חושב ככה? מה יוצא לנו מזה? ומהו הקשר המדהים שגיליתי בין שתי המילים האלו היום בעקבות אותו רעיון? כל התשובות ייחשפו בפניכם במאמר הזה. לאחר שקפצה במוחי המילה להשרות, חיפשתי בגוגל הגדרה פשוטה עבורה, אך לא ממש מצאתי. אז במקום המילה להשרות, חיפשתי את המילה השריה ומצאתי את ההגדרה שכתבתי לכם בראש המאמר. באופן מעורר השראה, מה שמצאתי מיד לאחר ההגדרה של המושג השריה, היו המטרות של פעולה זו בהקשר למזון. אם אתם שואלים את עצמכם עכשיו: "איך זה קשור להשראה?", כדאי שתשימו לב טוב טוב למטרות הבאות שמצאתי שם:
מתן טעם זו הייתה המטרה השנייה וגם כאן, אנחנו לומדים מזה המון כי כשאנחנו מושרים בהשראה זה נותן המון טעם לחיים. מדויק יותר לומר זה שהחיים כבר טעימים, העניין הוא שאין לנו נגישות לטעם האמיתי, אם העולם הנראה הוא כל מה שאנחנו מצליחים לזהות כעולם. אז ההגדרה של "נותן טעם לחיים" היא קצת רדודה אבל "עושה את העבודה" בהקשר הזה. הרחקת ריחות לא נעימים זו מטרה נוספת של היותנו מושרים בתוך השראה. ככל שאנחנו מקיפים את עצמנו בהשראה, אנחנו פחות חשופים ונגישים למחשבות שליליות, לדאגות, לספקות, לחששות, להערות פוגעות מהסביבה ובקיצור לכל אותם "ריחות לא נעימים". וזאת מהסיבה הפשוטה, הם לא קיימים בספירה הזו שההשראה לוקחת אותנו אליה. בדיוק כמו שנשר שעף בשמיים לעולם לא ייתקל בפרה שמפריעה לו בנתיב הטיסה. כל מה שתיארתי לגבי הרחקת ריחות לא נעימים דומה מאוד גם לנושא של "הפגת מרירות". האמת שזהו אחד התיאורים המדויקים ביותר של ההשריה בהשראה. כשאנחנו מוקפים בגורמים שנותנים לנו השראה, זה מפיג את המרירות, את השעמום, את השגרתיות, ואת תחושת הבינוניות שמאפיינות את רמות המודעות הנמוכות. כל הדברים האלה הם תופעות לוואי של העובדה שאנחנו לא יודעים מה אנחנו, ואנחנו בטוחים שאנחנו גוף נפרד שחי בעולם מנוכר. והמטרה הסופית הייתה "השריה לפני הגשה". זהו גם תיאור מצוין של אחת ממטרות ההשראה: שלב מקדים וחיוני ליצירה, לעשייה, לפעולה, ליציאה לדרך. כאשר אנחנו משרים את עצמנו בהשראה, אנחנו מכינים את עצמנו ל"הגשה". ההגשה במקרה הזה יכולה להיות שירות שאנחנו נותנים, יצירה שלנו, עשייה כלשהי, עבודה על פרויקט חשוב וכדומה. הקפידו להשרות את עצמכם בהשראה, זה יוסיף עומק, אושר, איכות, תבונה וגם תוצאות מדהימות בחיים שלכם, מעבר למה שדמיינתם עד עכשיו. מה דעתכם? מתחברים למה שכתבתי? יש לכם משהו להוסיף כדי שנוכל להעשיר אחד את השני? אשמח לקבל את התגובות שלכם כאן למטה.
מאחל לכם חיים מלאי השראה!
יואב זילכה
מנטור
השריה בהשראה
השריה היא דרך הכנה של מזון לקראת בישול, צלייה או כהכנה יחידה. אם אתם חושבים שטעיתם במאמר והגעתם לאתר של אהרוני או משהו כזה, אז אתם טועים. אם אתם חושבים שהחלטתי לפצוח בקריירת בישול או להצטרף למאסטר שף, אז אתם מתרחקים עוד יותר מהאמת. העניין הוא כזה...הבוקר הגיח במוחי רעיון לכתוב לכם על החשיבות הרבה שיש בלהקיף את עצמנו כל הזמן בהשראה. המילה הראשונה שקפצה לי למוח הייתה "להשרות". אני מאמין שאנחנו צריכים להשרות את עצמנו בהשראה כל הזמן. למה אני חושב ככה? מה יוצא לנו מזה? ומהו הקשר המדהים שגיליתי בין שתי המילים האלו היום בעקבות אותו רעיון? כל התשובות ייחשפו בפניכם במאמר הזה. לאחר שקפצה במוחי המילה להשרות, חיפשתי בגוגל הגדרה פשוטה עבורה, אך לא ממש מצאתי. אז במקום המילה להשרות, חיפשתי את המילה השריה ומצאתי את ההגדרה שכתבתי לכם בראש המאמר. באופן מעורר השראה, מה שמצאתי מיד לאחר ההגדרה של המושג השריה, היו המטרות של פעולה זו בהקשר למזון. אם אתם שואלים את עצמכם עכשיו: "איך זה קשור להשראה?", כדאי שתשימו לב טוב טוב למטרות הבאות שמצאתי שם:
- ריכוך.
- מתן טעם.
- הרחקת ריחות לא נעימים.
- הפגת מרירות.
- השריה לפני הגשה.
מתן טעם זו הייתה המטרה השנייה וגם כאן, אנחנו לומדים מזה המון כי כשאנחנו מושרים בהשראה זה נותן המון טעם לחיים. מדויק יותר לומר זה שהחיים כבר טעימים, העניין הוא שאין לנו נגישות לטעם האמיתי, אם העולם הנראה הוא כל מה שאנחנו מצליחים לזהות כעולם. אז ההגדרה של "נותן טעם לחיים" היא קצת רדודה אבל "עושה את העבודה" בהקשר הזה. הרחקת ריחות לא נעימים זו מטרה נוספת של היותנו מושרים בתוך השראה. ככל שאנחנו מקיפים את עצמנו בהשראה, אנחנו פחות חשופים ונגישים למחשבות שליליות, לדאגות, לספקות, לחששות, להערות פוגעות מהסביבה ובקיצור לכל אותם "ריחות לא נעימים". וזאת מהסיבה הפשוטה, הם לא קיימים בספירה הזו שההשראה לוקחת אותנו אליה. בדיוק כמו שנשר שעף בשמיים לעולם לא ייתקל בפרה שמפריעה לו בנתיב הטיסה. כל מה שתיארתי לגבי הרחקת ריחות לא נעימים דומה מאוד גם לנושא של "הפגת מרירות". האמת שזהו אחד התיאורים המדויקים ביותר של ההשריה בהשראה. כשאנחנו מוקפים בגורמים שנותנים לנו השראה, זה מפיג את המרירות, את השעמום, את השגרתיות, ואת תחושת הבינוניות שמאפיינות את רמות המודעות הנמוכות. כל הדברים האלה הם תופעות לוואי של העובדה שאנחנו לא יודעים מה אנחנו, ואנחנו בטוחים שאנחנו גוף נפרד שחי בעולם מנוכר. והמטרה הסופית הייתה "השריה לפני הגשה". זהו גם תיאור מצוין של אחת ממטרות ההשראה: שלב מקדים וחיוני ליצירה, לעשייה, לפעולה, ליציאה לדרך. כאשר אנחנו משרים את עצמנו בהשראה, אנחנו מכינים את עצמנו ל"הגשה". ההגשה במקרה הזה יכולה להיות שירות שאנחנו נותנים, יצירה שלנו, עשייה כלשהי, עבודה על פרויקט חשוב וכדומה. הקפידו להשרות את עצמכם בהשראה, זה יוסיף עומק, אושר, איכות, תבונה וגם תוצאות מדהימות בחיים שלכם, מעבר למה שדמיינתם עד עכשיו. מה דעתכם? מתחברים למה שכתבתי? יש לכם משהו להוסיף כדי שנוכל להעשיר אחד את השני? אשמח לקבל את התגובות שלכם כאן למטה.
מאחל לכם חיים מלאי השראה!
יואב זילכה
אהבתם את המאמר? שתפו את האנשים היקרים לכם.
רוצים ליהנות ממאמרים, טיפים, סרטונים ותכנים מעוררי השראה וגם לקבל במתנה את ה"פורמולה" שתגלה לכם מהם 6 המרכיבים הקריטיים להצלחה שלכם בחיים? לחצו כאן עכשיו!
יואב זילכה הוא מנטור בינלאומי לצמיחה אישית ועסקית. מייסד ומנכ"ל Mentor Me. יואב מאפשר לבעלי עסקים לממש את עצמם, ליהנות מצמיחה עסקית ורוחנית ולחיות חיים עשירים בכל המובנים! אהבתם את המאמר? שתפו את האנשים היקרים לכם. רוצים ליהנות ממאמרים, טיפים, סרטונים ותכנים מעוררי השראה וגם לקבל במתנה את ה"פורמולה" שתגלה לכם מהם 6 המרכיבים הקריטיים להצלחה שלכם בחיים? לחצו כאן עכשיו!