בתחומים רפואיים רבים חלות תמורות רפואיות חדשות לבקרים בעקבות טכנולוגיות חדשות שמאפשרות לשכלל ולפתח שיטות קיימות. התאמת מדרסים בהתאמה אישית אף היא עברה תמורות ממדידות שמתבססות באופן כמעט מוחלט על מדידיות ידניות של איש מקצוע שהתבסס על תבניות גבס לשימוש בטכנולוגיות מדוייקות יותר כגון סריקות לייזר ממוחשבת.
מחקרים שנערכו לאחרונה על מנת לבדוק איזו מדידת מדרסים הינה מדויקת ומהימנה יותר, הצביעו על יתרון מובהק של הסיקרה הממוחשבת על פני השיטה הידנית של הלבשת תבנית גבס על כף הרגל.
התוצאות התבסססו על השוואה בין מספר פרמטרים ביניהם מידת כף הרגל (אורכה במילמטרים), רוחב החלק הקדמי של כף הרגל (גם כאן המדידה נעשית במילמטרים) רוחב הקרסול (מילמטרים) וגובה הקשת של פנים כף הרגל וגובה הקשת החיצוני כמו גם היחס בין חלקה האחורי של כף הרגל לחלקה הקדמי. היחס מצביע על המשקל שנופל על החלק הקדמי לעומת החלק האחורי. הדיוק בפרמטר האחרון הינו מאוד חשוב לשם התאמה של מדרס. דיוק בפרמטר זה מנבא הצלחה בהתאמת מדרס לכף הרגל.
תוצאות המחקר הראו כי תבנית הגבס אינה מדויקת כמעט בכל הפרמטרים. יתרון נוסף לסריקה הממוחשב היא שהיא פוטרת את הנבדק מחבישת גבס והמתנה של כמה שעות עד שהגבס מתייבש. מהסריקה לוחת כמה שניות ומספקת נתונים מדוייקים איתם יכול לעבוד האורתופד.
מדרס הינו אביזר חשוב מאוד לשמירה על כף הרגל וביראות הגב והיציבה. לא רק אנשים הסובלים מפלטפוס נעזרים במדרסים אלא אוכלוסיות שונות ומגוונות ביניהם ספורטאים, קשישים, חולי סכרת ואנשים בעלי מודעות גבוה הלנושא של בריאות השלד והמפרקים. ישנם סוגים שונים של מדרסים שנועדו למטרות שונות לדוגמא מדרסים בולמי זעזועים לאצנים או מדרסים שנועדו לחולי סכרת הסובלים מכפות רגליים סוכרתיות נוירופתיות. הסרקיה הממוחשבת היא הבסיס להתאמת מדרס בופן מדויק בהתאמה אישית ללקוח