הבשורה הטובה היא שישנה טכניקה מעולה שמסייעת לנו להקליד במהירות ובקלות רבה. זוהי טכניקה ישנה אך יעילה מאוד, שהומצאה בשנת 1888 על ידי פרנק אדוארד מקגורין, בתקופת מכונת הכתיבה המכנית. בשעה שבעבר ההקלדה היתה משימה לא קלה, היה נחוץ להקיש על מקשים מכניים כבדים של מכונת כתיבה, הרי שבימנו פעולת ההקלדה קלה מאוד, ודי בלחיצה קלה על המקש כדי שתופיע האות הנחוצה. מה גם שבימנו קיימות מקלדות ארגונומיות, המוסיפות נוחות וקלות.
לא לשווא האותיות מסודרות במקלדת באופן בו הן מופיעות. שימו לב שאין הן מסודרות לפי סדר האלף בית. על פניו זה נראה מין סדר אקראי, אך יש חשיבה שלמה מאחורי מיקום האותיות, וזוהי טכניקת ההקלדה המהירה. אם יצא לכם לראות אנשים שמקלידים בשיטה זו, בוודאי שמתם לב, שאין הם מסתכלים על המקשים, בעת ההקלדה, אלא מסתכלים על המסך עצמו, ורואים את המסך מתמלא במילים שהם כותבים. באותה העת, האצבעות מתקתקות על המקשים במהירות די רבה, והם מצליחים לכתוב מהר יותר מכל אדם אחר שלא מכיר את השיטה, וצריך לחפש את האותיות על המקלדת שלו.
כאשר אתה מיומן בטכניקה הזאת אתה יכול אפילו לעשות כסף מהקלדה עיוורת, ובסופו של דבר כל אחד יכול ללמוד את הטכניקה הזאת בכוחות עצמו. לא חייבים להירשם לקורס, ולא מוכרחים לרכוש בכסף תוכנה כדי ללמוד את זה, אף על פי שקיימות בשוק תוכנות שמלמדות את השיטה. קיימים ברשת אתרים שמלמדים חינם, ואפשר להתנסות ולתרגל.
אחד הדברים שחשוב לדעת הוא שזה לוקח זמן עד שהדברים מתחילים לעבוד חלק ונכון. כאשר תתחילו לתרגל כתיבה עיוורת, בהתחלה זה ייראה לכם קשה, אתם תתבלבלו, חלק אפילו עלולים להתייאש ולוותר. מומלץ מאוד להתגבר על הקשיים הללו ולהמשיך הלאה, עד שתשיגו את המטרה. אם אתם מרגישים ביום מסוים שזה מאוד קשה לכם, אם אתם מרגישים שזה מתסכל (ולפעמים התהליך יכול להיות כזה) עזבו את זה, לכו לעיסוקיכם, וחזרו לזה ביום המחרת. חשוב להתמיד, ובכל יום להשתדל להקדיש כחצי שעה ללימוד ותרגול. רק תרגול רב ישיג תוצאות טובות. אבל ברגע שתרכשו לעצמכם את המיומנות הזאת, אתם תחסכו לעצמכם הרבה מאוד זמן כאשר תצטרכו לבצע הקלדה כלשהי.