ביטוח חיים- מילון מונחים שימושיים
ביטוח חיים הוא ביטוח שמגן על משפחתנו במקרה מוות. עם כמה נורא שזה נשמע כדאי שנהיה מציאותיים, ישנה אפשרות שנפרד מהעולם לפני שנגיע לגיל הפרישה וכדאי שנהיה מוכנים למקרה כזה ונדאג שיהיה מי שידאג למצבם הכלכלי של משפחתנו.
כדי שלא נתבלבל בין כל המושגים וכל סוגי ביטוח חיים שמציעות חברות הביטוח אציין מספר מונחים חשובים שיש לדעת ומה הם אומרים בעת רכישת ביטוח חיים.
מיליון המונחים של ביטוח חיים:
• ביטוח חיים – כמו שציינתי קודם, ביטוח חיים הוא ביטוח שידאג למצבם הכלכלי של שארינו כשאנו כבר לא נהיה פה. לביטוח חיים יש סעיפים שונים, סוגים שונים ותוספות שונות. ביטוח חיים ניתן לרכוש גם באופן פרטי וגם דרך מקום העבודה.
• ביטוח פנסיוני – ביטוח פנסיוני (שנקרא גם קרן פנסיה) הוא ביטוח חובה לכל השכירים ולכל המעסיקים שלהם. על העובד להפריש בכל חודש אחוז מסוים ממשכורתו אל ביטוח פנסיוני, על המעסיק להוסיף סכום נוסף בכל חודש לאותה הקרן. ביטוח פנסיוני כולל בתוכו ביטוח חיים, כך שאם אתם עובדים ויש לכם ביטוח פנסיוני, יש לכם גם ביטוח חיים. במידה ועובד בעל ביטוח פנסיוני מגיע לגיל הפרישה הוא מקבל את כספי הביטוח. במידה והוא נפטר טרם הגעתו לגיל פרישה הכספים שצבר מועברים לשאריו.
מקום עבודתו של העובד השכיר מחויב לצרף אותו לביטוח פנסיוני כלשהו (לאחר מספר חודשי עבודה), לעומת זאת על העובדים העצמאים לדאוג לעצמם ולהצטרף אל ביטוח פנסיוני.
• ביטוח מנהלים – ביטוח מנהלים דומה מאוד לביטוח פנסיוני. מקום העבודה מחליט האם לצרף את העובד אל ביטוח פנסיוני או אל ביטוח מנהלים. כל אחד מהם כולל אחוז שונה של הפרשה מהמשכורת וסכום שונה של תוספת של המעביד.
• ביטוח בריאות – ביטוח בריאות מעניק למבוטח שירותים רפואיים נוספים שלא מוענקים מטעם קופות החולים (או מוענקים בתשלום דרכם). ביטוח בריאות כולל ניתוחים, החזר על תרופות שלא נמצאות בסל הבריאות, בדיקות על ידי רופאים מומחים ורופאים בחו"ל ועוד. חברות הביטוח מציעות ביטוח חיים לצד ביטוח בריאות.
• ביטוח אובדן כושר עבודה – אחד הביטוחים שנוספים בדרך כלל אל ביטוח חיים. ביטוח אובדן כושר עבודה יגן עליכם במקרה בו תאבדו את יכולת עבודתכם.
• אחוז נכות – אדם שנפגע נפצע או חלה ורוצה לקבל את פיצויי הביטוח בעקבות הפגיעה צריך לפנות אל הביטוח הלאומי לקביעת אחוזי נכות. הנפגע נשלח לרופאים שונים שבודקים אותו וקובעים את חומרת הפגיעה. עם טפסי הרופאים מגיע הנפגע לוועדה רפואית שקובעת מה אחוז הנכות שלו. לפי אחוזים אלו נקבע האם איבד כושר עבודתו וכמה עליו לקבל מהביטוח הלאומי ומחברת הביטוח בה הוא מבוטח בביטוח אובדן כושר עבודה. אחוזי נכות גבוהים משפיעים גם על הטבות נוספות מעבר לקצבת נכות.