פעמים רבות גופים ציבוריים ולעיתים אף פרטיים אינם מאפשרים קבלה לעבודה ללא הצגת תעודת יושר. האמת היא כי "תעודת יושר" הינה מונח מטעה ולמעשה היום היא לא קיימת. מה שבעבר נחשב כתעודת יושר הוא למעשה המרשם הפלילי שמנהלת משטרת ישראל עפ"י חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, התשמ"א-1981.
בעניין זה יש להבחין בין תיקים אשר הוגש כתב אישום נגד אדם שנחקר במשטרה ובית המשפט הרשיע את הנאשם או מצא אותו אשם בעבירה אף ללא הרשעה, לבין תיקים נגד נחקרים אשר נסגרו על ידי המשטרה או הפרקליטות באחת העילות של חוסר ראיות או העדר עניין ציבורי.
תיק שנסגר עם סיום החקירה המשטרתית יכול להיסגר באחת ממספר עילות: חוסר אשמה, חוסר ראיות או העדר עניין לציבור. קיימת חשיבות רבה לעילה בה נסגר התיק מכיוון שתיק אשר נסגר בחוסר אשמה נמחק לגמרי מהרישום במסוף המשטרתי, ואילו תיקים שנסגרו בעילה של חוסר ראיות או העדר עניין לציבור ימשיכו להופיע ברישום במסוף המשטרתי ברשימת התיקים הסגורים. במקרים אלו יש לפעול כדי לשנות את עילת הסגירה.
עוד יש לציין כי לחשוד יש זכות לעיין בחומר הראיות בתיק שנסגר, גם אם לא הוגש בו כתב אישום. קריאת ולמידת חומר הראיות בטרם מתבצעת פניה למחיקת הרישום היא חשובה במיוחד. עורך דין פלילי טוב יידע כיצד להציג את ההיבטים העובדתיים והמשפטיים שבחומר הראיות באופן האופטימלי על מנת למחוק את הרישום הפלילי.
כמו כן עו"ד פלילי טוב ידע להציג שיקולים ונתונים נוספים העשויים להביא למחיקת הרישום הפלילי, שאינם קשורים חומר הראיות בתיק, כמו נסיבות אישיות, חומר חקירה נוסף, ועוד- כל מקרה על פי נסיבותיו. לכן חוב במיוחד להוועץ בעורך דין פלילי שניסיונו ומקצועיותו עשויים להביא לתרומה רבה בהליך של מחיקת רישום פלילי
עורך דין פלילי יוסי לין