לא תמיד נעים להודות בכך, אבל כדי לזכות בקידום, במקום העבודה או בחיים בכלל, תלויה לא רק בידע ובמקצועיות שלנו, אלא גם בצורה בה הסביבה תופסת אותנו. התדמית שאנו משדרים היא הסוד. זה עלול להישמע קצת מסובך, אבל בכמה כלים פשוטים ניתן ללמוד ולשפר את התדמית. הכול בידיים שלנו.
מילת המפתח היא קשרים. בלי רשת קשרים קשה להתקדם. כדי ליצור רשת של קשרים עם האנשים שיכולים להשפיע על קידומנו, עלינו לאהוב אנשים ולרצות להתחבר אליהם. מי שהוא ביישן או צנוע בצורה מוגזמת ונמנע מלהכיר אנשים חדשים - סיכוייו להתקדם קלושים. הכללים הבאים יעזרו לעשות זאת בדרך הנכונה.
היכרות - כדי ליצור קשרים צריך בראש ובראשונה לדעת כיצד לערוך היכרות ראשונית ואיך להציג את עצמך בפני אנשים חדשים. הצג את עצמך בפני כמה שיותר אנשים. התחל מהמעגל הקרוב של אלה שעובדים איתך, והתקדם למעגל העובדים המרוחק יותר. הצג את עצמך בשם פרטי ובשם המשפחה, וספר מעט על עצמך.
הקשבה - הקשב היטב לשמו של בן שיחך ושים לב לתוכן דבריו. היה עסוק רק בו ובדבריו, ולא בתכנון התשובה הבאה שלך.
זכירת שמות – שמו של האדם שזה עתה הכרת הוא הצליל הערב ביותר לאוזניו. לאחר שזה הציג את עצמו בפניך, חזור על שמו. כך תהיה בטוח שאכן קלטת אותו נכון, וגם תסייע לעצמך לזכור אותו טוב יותר. בפעם הבאה שתפגוש בו, קרא לו בשמו. מניותיך יעלו מיד בעיניו.
לחיצת יד- לחץ יד בעוצמה שתשדר נוכחות ומקצועיות. אל "תפרק" לאחרים את האצבעות, אך גם אל תלחץ לחיצה רפה מדי המשדרת חולשה והיעדר עמוד שדרה. לנשים מומלץ להקפיד על לחיצת יד חזקה יחסית כדי לשדר אסרטיביות. בזמן לחיצת היד חייך ושמור על קשר עין עם בן השיח.
סמול טוק – השיחה הקלה היא מיומנות חשובה ביותר ליצירת קשרים. אם אתה חדש בסביבה, רצוי שתיזום שיחות סמול טוק בכל הזדמנות. אם בזמן הכנת הקפה, במעבר במסדרון או בהפסקת הצהריים. עודד את בני שיחך לדבר ולספר על עצמם. איש שיחה טוב הוא זה שיודע להקשיב, ולאו דווקא זה המרבה בדיבור. השיחות הלא רשמיות הללו מאפשרות להכיר וללמוד על המקום וליצור קשרים שיכולים להיות חיוניים בעתיד. ומי יודע, אולי אף תזכה בחברים חדשים.
שפת הגוף – הצורה בה אנו עומדים ומניעים את אברי גופנו משדרת את מה שאנחנו מרגישים. חשוב לשמור על עמידה יציבה המשדרת ביטחון אך לא תוקפנות. טוב תעשה אם תתאמן מול המראה על האופן שבו אתה עומד מול אנשים.
לבוש – הקפד להתלבש בהתאם לקודים הנהוגים במקום בו אתה נמצא. לבוש הוא שפה - השתמש בה כך שתשרת את מטרותיך. שמור על אסתטיקה וניקיון.
התייעצות ובקשת עזרה - אל תתבייש ואל תהסס להשתמש לפנות לאנשים בכל בעיה ושאלה. אנשים שמחים, בדך כלל, לעזור לאחרים. בקשת העזרה משדרת רצון ללמוד וכוח, ולא חולשה. כשאתה יוצר קשרים עם אנשים כדי לקבל סיוע ולהתייעץ, אתה הופך אותם לשותפים למעגל התמיכה בך.
יוזמה – אחרי שתתחיל להרגיש בטוח במקום בו אתה נמצא, התחל ליזום פעילויות. זמן פגישות, נהל ישיבות. עשה דברים שיגרמו לאחרים להרגיש שאתה נמצא ושאתה פעיל.
ציפי גלזר M.Sc אימון אישי, הרצאות, סדנאות, קורסים לקהל הרחב ולמגזר העסקי www.tzipiglazer.co.il טלפקס: 098949848 נייד: 052-2551793 tzipi09@bezeqint.net