מגשי פירות לא רק מתאפיינים בטריות שלהם ובריחם הטוב והמשכר בייחוד כאשר הם טריים ובצבעוניות שלהם. אלא בעיקר בחיתוכי הפירות האיכותיים. מאמר זה מדבר על שיטות החיתוך המקובלות של החברות השונות וכן על חשיבות חיתוך פירות בעיקר במגשי פירות.
ראוי להבין הטריות של הפירות חשובה בהחלט אך פירות שטופים חתוכים ומפולטים בצורה הטובה ביותר הם אלו ההופכים את מגשי פירות למה שהם. מאמר זה יעניק לכם את המידע העדכני ביותר על חיתוכי הפירות המושלמים ביותר שיהפכו את מגשי פירות לאיכותיים וטעימים במיוחד. חיתוכי פירות אלו יהפכו את האירוע שלכם לחוויה בלתי נשכחת שהאורחים שלכם ייהנו מהמגש לא פחות מכם.
למה קיימת חשיבות לחיתוכי הפירות?
מגשי פירות כל אחד יכול להכין בעצמו הרי קל לבחור פירות, לשטוף אותם, לחתוך אותם ולשים במגש יפה. אנשים רבים בוחרים לחסוך את העבודה וההשקעה הרבה הדרושים להכנת מגשי פירות ובוחרים בחברה שמכינה מגשי פירות איכותיים שתעשה להם את העבודה. ישנן חברות שאינן משקיעות בחיתוכי פירות איכותיים הן חותכות את הפירות לעיגולים או לריבועים מסדרות אותם יפה וזהו. מגשי פירות אלו לא יראו טוב ולא יהיו מושקעים במיוחד. חברות שמשקיעות היטב בכל חיתוך של פרי הופכות את מגשי פירות ליפים וטעימים במיוחד. הרי האדם רואה לעיניים ככל שהמגש יראה מפתה וטעים יותר כך הוא ירצה לאכול ממנו.
שיטות של חיתוכי פירות שבהם משתמשים בחברות של חיתוכי פירות
קיימות מגוון רחב של שיטות לחיתוך פירות במאמר זה נציג מספר מהשיטות הנפוצות
חיתוך טבעי
זהו אחד החיתוכים הנפוצים ביותר שכל חברה משתמשת. עיקרון החיתוך הזה הוא שחותכים את הפרי לפי התצורה הטבעית שלו כלומר: בננה תיחתך לעיגולים, אבטיח יחתך בצורת ירח.
חיתוך לעיגולים
ניתן לחתוך פירות שונים לעיגולים חלק מעיגולים יכולים עבים וחלקם של העיגולים יכולים להיות דקים. ניתן לחתוך את העיגולים בסכינים מיוחדים או ניתן לחתוך אותם גם בצורה ידנית. כך או כך זוהי צורה שמקובל לראות במגשי פירות בי הפירות שניתן לראות שהם חתוכים כך כמו בננה, קיווי ועוד.
חיתוך למקלות דקים
לאחר שטיפת וקילוף של פירות יש צורך לחתוך אותם היטב וזוהי אחת הפעולות שדורשת השקעה רבה במיוחד מחברת הפירות אחת הדרכים המקובלות ביותר לחיתוך פירות היא צורה של מקלות. הפירות המתאימים לכך הם פירות קשים במיוחד שכן כל חברה שמכבדת את עצמה מעסיקה שפים שמתמחים בחיתוך כל סוגי הפירות. הפירות שניתן לחתוך כך הם: תפוח, אבטיח ועוד.
חיתוך בצורת ריבועים
מדובר על חיתוך הפירות בצורה של ריבועים סימטריים ויפים חיתוך זה נעשה על ידי שף מיוחד או על ידי מכונות מיוחדות היכולות לחתוך כך אף את פירות הקשים ביותר שקשה מאד לחתוך אותם. בין הפירות שניתן לחתוך בצורה כזו הם הפירות הבאים כמו: מנגו, תפוח אננס ועוד.
חיתוכים בצורות שונות
אחד החיתוכים היפים ביותר המעניק מיופיו למגשי פירות הוא חיתוכי פירות בצורות שונות בשיטת חיתוך זו הדמיון נוטל בו חלק רב. שפים המתחים בשיטות חיתוך יוכלו לחתוך כל פרי לכל צורה שהיא בין הצורות החביבות ביותר תוכלו למצוא ברבורים או דובים, סוגי פרחים שונים כמו שושנים וורדים ועוד.
חיתוכים בעזרת חותכני צורות
אחת הדרכים היפות ביותר לחיתוך פירות הם בעזרת חותכני צורות מיוחדים. חותכי צורות אלו יכולים להיות בכל צורה שתבחרו וניתן לחתוך בהם גם פירות רכים וגם פירות קשים במיוחד דבר המעניק יופי וחן למגשי פירות יפים במיוחד.
גילוף פירות
שיטה זו דורשת מומחיות רבה בשיטה זו מגלפים אותיות על פירות שלמים ניתן לגלף על כל פרי אך הפירות שניתנים לגילוף בצורה הטובה ביותר הם דווקא הפירות הקשים כמו אבטיח ומילון . ניתן לגלף עליהם תאריכים תמונות וברכות. פירות מגולפים מוסיפים יוקרה למגשי פירות.
איפה נחתכים הפירות?
מטבחים מיוחדים המצוידים במיטב הציוד הנדרש לחיתוך פירות מקצועי ואיכותי. שפים מיוחדים אמונים על חיתוך הפירות בצורות השונות. ניתן גם לחתוך פירות ולשים בסלסלת פירות במטבחים אלו גם מיוצרים באהבה רבה מגשי סושי פירות.
במה עוד אפשר להגיש חיתוכי פירות?
ניתן לשלוח סלסלת פירות ליולדת ולכל אירוע עם פירות חתוכים וטעימים. ניתן להוסיף לסלסלה זו סושי פירות ייחודי וטעים במיוחד.
לסיכום: מאמר זה עוסק בחיתוכי פירות למגשי פירות במאמר זה הוצגו השיטות השונות בחיתוכי פירות כמו: מקלות, ריבועים, עיגולים ועוד. ועד שימוש בחותכני פירות, גילופי פירות וצורות מיוחדים בעבודת יד כמו כן דובר על חשיבות חיתוך הפירות.