תחנות הרדיו בדרך לעידן הדיגיטלי
רוב דיוני וועדת הכלכלה של הכנסת עסקו ועוסקים בעיקר בסוג השידורים, סוגי הערוצים וכמובן נושא המימון שעדיין לא נפתר במלואו.כיום על אף היכולת של הממיר הדיגיטלי לשדר את תחנות הרדיו, עדיין החוק לא גובש סופית והפלטפורמה עדיין לא הוקמה במלואה.
השינויים העתידיים
לאחרונה בכנס "רדיו ישראל" המאגד את כל תחנות הרדיו הופיע מנכ"ל הרשות השנייה מנשה סמירה,ע"פ דבריו בכנס, מימון הקמת מערך עידן פלוס יהיה על גב משרד האוצר,התשלום השנתי לכל תחנת רדיו צפוי יהיה להיות ע"ס של 70 אלף שקל בשנה.על-פי הערכה עלות השכרת אפיק בפלטפורמת עידן פלוס יעמוד על סכום הגבוה מ 4 מיליון בשנה,זהו הסכום שאמור לשלם ערוץ טלוויזיה המעוניין לשדר במסגרת הפלטפורמה, מכיוון שעל אפיק אחד יוכלו לשדר כל ערוצי הרדיו יחד, הסכום יחולק בין כולם.
שינויים נוספים
במסגרת הרפורמה הממשלתית שבין הייתר נועדה להחליף את המערך האנלוגי למערך דיגיטלי ייתווספו בשנה הקרובה ערוצים נוספים שהמטרה המוצהרת כיום להגיע ל 18 ערוצים שייכללו ערוצים ייעודים כגון : ערוצי ספורט,סרטים,מורשת,ערוצי HD ועוד. כיום ניתן באמצעות ממיר דיגיטלי DTT(ראשי תיבות באנגלית: Digital Terrestrial Television) לקלוט 5 ערוצים, ערוץ 1 ערוץ 2 ערוץ 10 ערוץ 33 וערוץ הכנסת.