הדרך הטובה ביותר לקבל כוס קפה טרי וטעים בכל פעם שאנו מכינים קפה בבית, היא לקנות כמות קטנה של פולי קפה טריים (שנקלו בארץ) ולטחון בכל פעם את הכמות הרצויה בסמוך ככל האפשר לזמן הכנת הקפה. ההבדל בין קפה שנטחן במקום לבין קפה שנטחן לפני מספר ימים הוא הבדל גדול מאוד המשפיעה על כוס הקפה שנקבל. אין כמו הטעם, המרקם והארומה שנקבל כשנכין כוס קפה טרי.
על מנת לשמור על טריות הקפה לאורך זמן עלינו להרחיק אותו מלחות, אור וחום לפיכך אחסון פולי הקפה צריך להיות במיכל אטום לאור (לא שקוף) עם עדיפות למיכל שאיבת וואקום. את המיכל רצוי לאחסן במקום קריר ויבש.
ניתן לאחסן אותם בארון או במקפיא. בכל מקרה בכל פעם שאנו פותחים את המיכל נכנסת לחות ומשפיעה לרעה על טריות הקפה, טעמו וכו'.
לגבי קפה טחון - מידת השימוש בו היא יותר משמעותית. אם משתמשים בקפה טחון תוך יומיים שלושה ניתן להחזיקו בכלי אחסון מתאים בארון.
אם מדובר על שימוש של מעל שבוע ימים רצוי לאחסן אותו במקפיא. אומנם הקפה עדיין ימשיך לאבד מתכונותיו הנפלאות גם במקפיא אבל יותר לאט. בשל הבדלי הטמפרטורה הקיימים בין המקפיא לחדר רצוי להשאיר את המיכל קפה בחוץ עד להשוואת הטמפרטורה ורק אז לפתוח את המיכל קפה ולהשתמש בקפה. גם ככה בכל פעם שאנו פותחים את המיכל קפה נכנסת לחות ומורידה את טריות הקפה ולכן רצוי למזער את הנזק שהיא גורמת לקפה כאשר ישנן הבדלי טמפרטורה.
על מנת לשמור על טריות הקפה לאורך זמן עלינו להרחיק אותו מלחות, אור וחום לפיכך אחסון פולי הקפה צריך להיות במיכל אטום לאור (לא שקוף) עם עדיפות למיכל שאיבת וואקום. את המיכל רצוי לאחסן במקום קריר ויבש.
ניתן לאחסן אותם בארון או במקפיא. בכל מקרה בכל פעם שאנו פותחים את המיכל נכנסת לחות ומשפיעה לרעה על טריות הקפה, טעמו וכו'.
לגבי קפה טחון - מידת השימוש בו היא יותר משמעותית. אם משתמשים בקפה טחון תוך יומיים שלושה ניתן להחזיקו בכלי אחסון מתאים בארון.
אם מדובר על שימוש של מעל שבוע ימים רצוי לאחסן אותו במקפיא. אומנם הקפה עדיין ימשיך לאבד מתכונותיו הנפלאות גם במקפיא אבל יותר לאט. בשל הבדלי הטמפרטורה הקיימים בין המקפיא לחדר רצוי להשאיר את המיכל קפה בחוץ עד להשוואת הטמפרטורה ורק אז לפתוח את המיכל קפה ולהשתמש בקפה. גם ככה בכל פעם שאנו פותחים את המיכל קפה נכנסת לחות ומורידה את טריות הקפה ולכן רצוי למזער את הנזק שהיא גורמת לקפה כאשר ישנן הבדלי טמפרטורה.