הרטיבות והשלכותיה
כל אחד מאיתנו נתקל בבעיית הרטיבות בנקודה מסוימת במהלך חייו. רטיבות על גבי קירות המבנה או על תיקרה מתאפיינים במראה כלל לא נעים: כתמי עובש צפופים, בועות אוויר גדולות והתקלפות הטיח הם רק חלק מהסימנים המעידים על הבעיה שסופה עוגמת נפש ונזק הולך וגובר.
טיפול בבעיית הרטיבות חשוב ביותר ומתחיל במקום המדוייק של הנזילה או מקור הרטיבות ומסתיים בתהליך של איטום.
מהם סוגי הרטיבות ותוצאותיה?
רטיבות כתוצאה מחיפוי לקוי של הקירות –כאשר החיפוי לא תקין על הקיר קיים סיכוי לכך שמים יחדרו בין החיפוי לבלוק עצמו במבנה או אז יתפתחו במקום כתמי רטיבות שתיארנו.
הרטיבות הנפוצה ביותר בה נתקלים מרבית האנשים היא רטיבות כתוצאה מאיטום לקוי או מאיטום חסר- כאשר המצב בו אין איטום מתחת לשכבת הטיח התחתונה מוביל לרטיבות בחלק התחתון של הקירות.
רטיבות שמקורה בניקוז מים לקוי היא עוד סוג קיים שמבחינים בו בעיקר כאשר במסילות החלון יש ניקוז לקוי או קביעה שגויה של חורי הניקוז - המים זולגים על שמשת החלון ולא יתנקזו בצורה יעילה ולכן ייצרו רטיבות בקיר.
קיים עוד סוג של רטיבות הנקרא רטיבות קפילארית –הרטיבות שמסבה את הנזק הגדול ביותר ונובעת מפיצוץ בצנרת המים או משטיפות בכמויות גדולות שלו. מים המחלחלים לשכבות החול שמתחת למבנה, ומטפסים מהן לגובה של עד חצי מטר ולכן היא היוצרת כתמי רטיבות גדולים בקיר.
רטיבות בתקרה בדרך כלל נגרמת ממערכת הסניטרית הנמצאת בדירה שלמעלה כאשר המים מצטברים בחול שמתחת למרצפות של אותה דירה, ומחלחלים מטה. במצב זה נראה כתמי רטיבות המתפשטים בתקרה של הדירה שלמטה .
רטיבות בתקרה כמובן יכולה להיות בעיקר בגגות שטוחים בהם אין ניקוז טוב של המים או איטום לקוי של הגג ואז נדרשת פעולת איטום גגות.
קבלני האיטום במקרה זה ייתנו מענה לבעיה באמצעות חומרי איטום מתאימים שימנעו מהמים לחדור פנימה אל תוך המבנה.