חזון היא מילה שכאשר אנחנו שומעים אותה אנחנו מדמיינים אוטומטית משהו גרנדיוזי כמו למשל איש העומד מול קהל של אלפי אנשים ונואם את נאום חייו, או אישה שהגשימה את כל חלומותיה והיא מולטימיליונרית שעושה כל שעולה על רוחה, אך לא כך!
חזון הוא המצפן, כלומר ברגע שאתה יודע מה היעד שלך, המטרה שלך, החזון הוא מעין מגדלור המכוון אותך למטרה, אתה תמיד תדע את הדרך בעקבותיו.
אבל איך מרכיבים חזון?
קודם כל החזון מרכיב בתוכו 4 רכיבים והם: ערכים, חוזקות, ייעוד ועשייה בפועל. ועכשיו נפרט –
ערכים : ערכים הם המנוע שלנו, והיסודות עליהם מונח החזון.
חוזקות : הם הדברים שאנו עושים הכי טוב, קל לנו לעשותם והם גורמים לנו הנאה.
ייעוד : אז פה זה מסתבך טיפה, ייעוד יש לכל אחד, והוא השליחות שלנו בעולם, ההשפעה שלנו על הסביבה ומה אנו מביאים לעולם, כלומר לכל נשמה יש ייעוד וזו התכלית הבסיסית של הקיום מעבר לשיעורים אותם אנו באים ללמוד בגלגול הנוכחי. הייעוד קיים בנו והוא טבעי אך לא תמיד הוא ברמת המודעות. בכדי לגלות מה הייעוד שלנו בחיים יש כמה שאלות שיעזרו לנו לאתר אותו:
1) מה הן החוזקות שלי?
2) ממה אני נהנה?
3) מה מעניק לי תחושת משמעות?
בעזרת החקירה של שאלות אלו נגלה את הייעוד שלנו נעלה אותו לרמת המודעות ונתחיל לפעול לאורו בבניית חזון.
עשייה בפועל : העשייה היא הקשר בין החלום, הערכים, החוזקות והייעוד, כי חזון בלי עשייה הוא סתם חלום.
לסיכום החזון הוא אישי ופרטי, ולא של מישהו אחר קרי הורה, מעביד, בן זוג...
ברגע שמזהים תחום אחד עיקרי בו רוצים לפעול ומעוניינים בפריצת דרך, לוקחים דף וכותבים – תיאור של מי נהייה, במה נעסוק, מה זה עבורנו לחיות מתוך חזון, איך זה נראה / מרגיש / משפיע על הסביבה, כדאי בשלב זה לעשות שימוש בכל 5 החושים בכדי ליצור תמונה ברורה ביותר.
ולבסוף ודאו שהערכים והייעוד נמצאים בהתאמה לתיאור בסעיף הקודם, חייבת להיות הלימה בין הערכים הייעוד והחזון.
ברגע שיש לנו תמונה של מי אנחנו רוצים להיות אנחנו יכולים להשתמש בכמה פעולות על מנת לקרב את המימוש של החזון. כמו למשל: הדהוד, תעודת זהות אותה קוראים כל בוקר (וגם מספר פעמים ביום). בניית חזון היא תהליך של בירור פנימי מי אני ומה אני רוצה להיות, לעיתים תהליך כזה לוקח כמה שבועות, אבל בסופו מונחת מתנה גדולה ובעלת ערך למי שרוצה להתנסות בו.
רוני פלך -אימון אישי-חיים דרך הלב